rene_mijs_ek.jpgDe Nederlandse mannenploeg is er op het Europees kampioenschap squash voor landenteams, in tegenstelling tot de vrouwen, niet in geslaagd als groepswinnaar de halve eindstrijd te bereiken. rene_mijs_ek.jpgDe Nederlandse mannenploeg is er op het Europees kampioenschap squash voor landenteams, in tegenstelling tot de vrouwen, niet in geslaagd als groepswinnaar de halve eindstrijd te bereiken.

Oranje, dat het in de Zweedse stad Malmö moet stellen zonder de geblesseerde kopman Laurens Jan Anjema, verloor donderdag van Frankrijk. Daardoor treft het team van bondscoach Lucas Buit in de medailleronde morgenavond om 19.00 uur de favoriete Engelsen. Frankrijk stuit in de andere halve finale op Wales.

De Oranjedames wonnen eerder op de dag wel van Frankrijk: 3-0. Hierdoor eindigden de dames van Nicole Beumer wel als eerste in de groep, waardoor ze morgenmiddag om 15.30 uur moeten aantreden tegen Ierland. Beide wedstrijden van de nationale teams zijn morgen live te volgen via www.livesquash.tv.

Frankrijk – Nederland      4/0
Thierry Lincou - Piedro Schweertman           6/11,11/6,11/5,11/8
Renan Lavigne - Sebastiaan Weenink          8/11,11/5,11/5,11/7
Julien Balbo - Rene Mijs                                  11/7,11/4,11/7
Yann Perrin - Bart Ravelli                                 11/7,11/3,11/6

Bondscoach Lucas Buit had de nederlaag tegen de Fransen wel zien aankomen: “Zoals verwacht was Frankrijk een maatje te groot. Zonder Dylan, die had rust gekregen, speelde we desondanks een verdienstelijke wedstrijd. Bart speelde zijn eerste interland voor Nederland bij de senioren. En Piedro en Sebastiaan snoepte nog keurig een game af van hun tegenstanders."

Ook keek de Amsterdammer nog even vooruit naar de halve finales: "Morgen wacht met Engeland weer een zware tegenstander. Uiteraard zijn zij torenhoog favoriet, maar we gaan gewoon weer hard ons best doen. En dan zien we wel waar het schip strandt.”


sebastiaan_weenink_ek.jpg