natalie_en_rachael2.jpgGisteren (dinsdag) was de squashsport te zien op de televisie bij NOS Studio Sport. In een korte reportage werden Natalie en Rachael Grinham aan het grote publiek gepresenteerd. natalie_en_rachael2.jpgAfgelopen weekend was NOS Studio Sport aanwezig bij de Eredivisie Play-Offs om een reportage te maken over Natalie en Rachael Grinham. Verslaggever Vlade Veljanoski en zijn team (camera- en geluidsman) hielden beide ‘GrinhamSisters’ een dag lang in de gaten. Zowel op als buiten de baan. Dinsdag (28 april) volgde in het sportjournaal op Nederland 3 het resultaat. Klik hier voor de beelden.

Serena en Venus Williams, dat zijn de meest bekende sporters met een familieband die op het allerhoogste niveau acteren. Andere sportende zussen zijn niet zomaar op te lepelen, behalve dan voor de squashfans. Want daar staan Natalie en Rachael Grinham al jaren aan de top. Beiden geboren in Australië en op dit moment de nummers drie (Rachael) en vier (Natalie) van de wereld. De oudste van de twee (Rachael) werd al eens wereldkampioene, zowel bij de junioren als de senioren, veroverde daarnaast drie British Open titels en voerde meerdere jaren de wereldranglijst aan.

De jongere helft van de GrinhamSisters staat ook al sinds februari 2004 in de top-5 van de wereld en schreef tien proftitels op haar naam. Bovendien trok ze drie keer aan het kortste eind tijdens een WK-finale. In 2004 moest ze haar meerdere erkennen in Vanessa Atkinson, twee jaar later was Nicol David uit Maleisië te sterk en in 2007 bleek zus Rachael net iets sterker.

Inmiddels komt de 31-jarige Almeerse uit voor Nederland en maakt ze deze week haar debuut in teamverband tijdens het EK voor landenteams. Volledig hersteld van het vervelende kinkhoestvirus, dat haar aan het begin van het jaar ruim twee maanden van de baan hield, en in goede vorm, getuige haar duidelijke overwinning (11-4, 11-6, 11-4) van afgelopen weekend op zuslief in de beslissende partij tijdens de afsluitende finale van het Nederlandse competitieseizoen.