vanessa_atkinson.jpgDe Nederlandse damesploeg is het Europese Kampioenschap squash voor landenteams begonnen met een eenvoudige overwinning. De Nederlandse damesploeg is het Europese Kampioenschap squash voor landenteams begonnen met een eenvoudige overwinning. De formatie van bondscoach Nicole Beumer, in het Zweedse Malmö als tweede geplaatst, kende in de eerste groepswedstrijd geen enkel probleem met Wales. Het werd 3-0.

De Oranjevrouwen traden in hun openingswedstrijd aan zonder kopvrouw Natalie Grinham. Ook zonder de nummer vier van de wereld had Nederland echter geen moeite met de Britten. De 23-jarige Orla Noom zette haar ploeg op voorsprong door Beth Winstanley met 11-6, 11-2, 11-5 te verslaan, waarna voormalig wereldkampioene Vanessa Atkinson de winst veilig stelde door Deon Saffery met 11-8, 11-8, 11-7 terug te wijzen. Annelize Naudé sleepte vervolgens het maximale aantal punten binnen door Natalie Prichard met 11-5, 11-5, 11-7 kansloos te laten. Morgen (13.00 uur) staat de ontmoeting met Denemarken op het programma, donderdagochtend om 10.00 uur volgt nog Frankrijk. Deze twee ploegen spelen later vandaag eerst nog tegen elkaar.

Eerder op de dag begonnen ook de Oranjemannen de Europese titelstrijd met een zege. Zonder de geblesseerde Laurens Jan Anjema boekte het Nederlandse herenteam een knappe overwinning op het gevaarlijke Zwitserland. Dylan Bennett begon het cruciale duel nog wel met een nederlaag tegen de sterke Nicolas Mueller, maar zijn teamgenoten Piedro Schweertman, Sebastiaan Weenink en Rene Mijs bogen de achterstand vervolgens om tot een belangrijke zege. Morgen wacht Nederland het volgende groepsduel tegen Schotland. Bij winst is de ploeg van Lucas Buit zeker van de halve finales.


vanessa_atkinson.jpg