nederlands_team.jpgDoor de late terugtrekking van Slowakije is de poule-indeling voor het Europese Kampioenschap voor landenteams gewijzigd. Dit heeft ook consequenties voor de Oranjeheren. nederlands_team.jpgDoor de late terugtrekking van Slowakije heeft de European Squash Federation (ESF) de poule-indeling voor het Europese Kampioenschap voor landenteams moeten wijzigen. Deze aanpassing heeft ook consequenties voor de Oranjeheren die voor het eerst onder leiding staan van bondscoach Lucas Buit.

Nederland, tijdens het EK in het Zweedse Malmö als derde geplaatst, is nu in poule B ingedeeld bij Frankrijk (2), Zwitserland (6) en Schotland (7). De jonge Nederlandse ploeg, die zonder de viervoudig nationaal kampioen Laurens Jan Anjema afreist naar Zweden, moet bij de eerste twee eindigen in de groep om de halve finales te bereiken. Door de afwezigheid van de geblesseerde Anjema fungeert Dylan Bennett nu als kopman van de Oranjemannen. Het team bestaat verder uit Piedro Schweertman, Sebastiaan Weenink, Rene Mijs en debutant Bart Ravelli.

De Oranjedames zijn tijdens het prestigieuze evenement als tweede geplaatst, achter het tot nu toe ongenaakbare Engeland dat alle voorgaande edities van het EK wist te winnen. De formatie van Nicole Beumer is in Poule B ingedeeld met Frankrijk (3), Denemarken (6) en Wales (7). De Oranjevrouwen moeten daarin bij de beste twee eindigen om zich te plaatsen voor de halve finales. Met kopvrouw Natalie Grinham, die debuteert in het Nederlandse damesteam, voormalig wereldkampioene Vanessa Atkinson, Annelize Naudé en Orla Noom in de gelederen, moet dat normaal gesproken echter geen problemen opleveren.

De Europese titelstrijd begint komende dinsdag. Het definitieve speelschema wordt maandag bekend gemaakt.

Poule-indeling heren

Poule A                                 Poule B
Engeland (1)                       Frankrijk (2)
Duitsland (4)                       NEDERLAND (3)
Wales (5)                             Zwitserland (6)
Spanje (8)                            Schotland (7)

Poule-indeling dames

Poule A                                 Poule B
Engeland (1)                       NEDERLAND (2)         
Ierland (4)                            Frankrijk (3)
Duitsland (5)                       Denemarken (6)
België (8)                             Wales (7)