dutch_pair_naude_l_and_atkinson_before_they_competed_against_eachother.jpgSquashsters Vanessa Atkinson, Annelize Naudé en Orla Noom zijn gisteren in de eerste ronde van de Irish Open 2009, een met bijna twintigduizend euro gedoteerd proftoernooi, blijven steken.

dutch_pair_naude_l_and_atkinson_before_they_competed_against_eachother.jpgSquashsters Vanessa Atkinson, Annelize Naudé en Orla Noom zijn gisteren in de eerste ronde van de Irish Open 2009, een met bijna twintigduizend euro gedoteerd proftoernooi, blijven steken. De 32-jarige Naudé, tweevoudig nationaal kampioen was de eerste Nederlandse die het onderspit dolf op ‘bijltjesdag’. De Amsterdamse verweerde zich kranig tegen de Mexicaanse Samantha Teran, maar moest uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in de nummer zes van de plaatsingslijst: 11-8, 8-11, 9-11, 10-12.

Ook Naudé’s negen jaar jongere landgenote Noom ging onderuit tegen een hoger aangeslagen tegenstandster. Titelverdedigster Laura Lengthorn-Massaro, in Dublin als tweede geplaatst, was te sterk voor de Hoofddorpse die via de kwalificaties was doorgedrongen tot het hoofdtoernooi. Het werd 11-6, 11-5, 12-10 in het voordeel van de mondiale nummer zeven, die de laatste tijd in goede vorm verkeert.

Waar de nederlagen van Naudé en Noom min of meer verwacht waren, kwam de nederlaag van de 33-jarige Atkinson als een donderslag bij heldere hemel. De voormalig wereldkampioene leek de laatste maanden terug op haar oude topniveau, getuige haar goede prestaties op de WOrla Noomomen’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Tijdens de Ierse Open was hier echter weinig van te merken. De als vijfde geplaatste Nederlandse verloor in drie games van de ongeplaatste Maleisische Delia Arnold: 10-12, 5-11, 9-11.

Het Nederlandse trio zal zich nu gaan voorbereiden op het Europese Kampioenschap voor landenteams dat volgende week van start gaat in het Zweedse Malmö. Samen met kopvrouw Natalie Grinham, die overigens het WISPA toernooi in Ierland aan zich voorbij liet gaan, gaan de Oranjedames dan op zoek naar de Europese titel. De Europese titelstrijd begint dinsdag 28 april.