euro_u18.jpgDe Nederlandse jeugdploeg is het EK landenteams onder de 19 jaar niet goed begonnen. De formatie van bondscoach Jason Morris, onlangs fulltime in dienst getreden bij Squash Bond Nederland, verloor in de openingspartij van Schotland. euro_u18.jpgDe Nederlandse jeugdploeg is het EK landenteams onder de 19 jaar niet goed begonnen. De formatie van bondscoach Jason Morris, onlangs fulltime in dienst getreden bij Squash Bond Nederland, verloor in de openingspartij van Schotland. Hoewel de tweede wedstrijd tegen Ierland later op de dag wel werd gewonnen, heeft het als zevende geplaatste Nederland nu nog maar een kleine kans om de laatste acht te bereiken. Dan moet er morgen wel gewonnen worden van het sterke Duitsland, dat in eigen land als tweede is ingeschaald.

De eerste wedstrijd van de Nederlandse talenten tijdens het teamtoernooi was tegen Schotland, dat ondanks een lagere plaatsing (10) een te grote obstakel vormde voor met name de Nederlandse jongens. Milou van der Heijden zette haar ploeg nog wel op een voorsprong door in drie games van een technisch mindere, maar zeer vastberaden speelster te winnen. Als tweede ging Rick Penders de baan op om het op te nemen tegen Christopher Ferguson. Deze bewees echter een zeer sterke tegenstander te zijn door de nationaal kampioen geen ruimte te gunnen om in de wedstrijd te komen. De laatste en beslissende wedstrijd ging tussen Michael Ernst en Kevin Morgan. In de eerste game had de Nederlander weinig in te brengen en deze verloor hij dan ook met 11-3. De tweede game wist Ernst op spectaculaire wijze te pakken met 11-9, maar helaas maakte hij in de derde game teveel foutjes waardoor zijn tegenstander weer volop in de wedstrijd kwam. In de vierde game wist Moran de wedstrijd, ondermeer door een belangrijke curieuze beslissing van de scheidsrechter, met 11-7 te winnen.

In de avondpartij wisten de Oranjetalenten vervolgens wel een overwinning te boeken op het als vijftiende gerangschikte Ierland. De 18-jarige van der Heijden zette haar ploeg opnieuw op een voorsprong door Niamh O’Hare in vier games te verslaan. Nationaal kampioen Rick Penders sleepte vervolgens de zege binnen door een 2-1 achterstand in games om te buigen tegen Neil Martin. Tim van der Pluijm won daarna ook nog de derde en niet meer van belang zijnde wedstrijd tegen de Ier Joey Roberts met 11-7, 11-8, 11-6.

Resultaten Poule B

NEDERLAND – Schotland 1-2
Milou van der Heijden - Mhairi Charlton       11-8 11-9 11-6
Rick Penders - Christopher Feguson             5-11 8-11 5-11
Michael Ernst - Kevin Moran                           3-11 11-9 5-11 7-11

NEDERLAND – Ierland 3-0
Milou van der Heijden - Niamh O’Hare         11-6, 11-9, 10-12, 11-3
Rick Penders - Neil Martin                               13-11, 6-11, 3-11, 12-10, 11-5
Tim van der Pluijm - Joey Roberts                 11-7, 11-8, 11-6

Morgen om 15:45 uur nemen de Nederlanders het op tegen de Duitsers.