2009_n_k_10012.jpgNa Sander Kock heeft ook Tom Hoevenaars zich teruggetrokken voor de Play-Offs wedstrijden voor het Nederlandse herenteam. De 21-jarige squasher begon vorige week vrijdag nog wel aan de strijd om de laatste beschikbare positie in de nationale ploeg... 2009_n_k_10012.jpgNa Sander Kock heeft ook Tom Hoevenaars zich teruggetrokken voor de Play-Offs wedstrijden voor het Nederlandse herenteam. De 21-jarige squasher begon vorige week vrijdag nog wel aan de strijd om de laatste beschikbare positie in de nationale ploeg die eind april mee doet aan het Europese Kampioenschap voor landenteams.

In zijn partij tegen Bart Ravelli verrekte Hoevenaars echter zijn bilspier, waardoor hij zich genoodzaakt zag om bij een 11-13, 7-11, 0-1 achterstand de handdoek in de ring te gooien. Aangezien de spierblessure nog niet verholpen is, kan de jonge Nederlander de komende dagen niet mee doen aan de overige wedstrijden die op het programma staan.

Door de afmelding van Hoevenaars zijn alleen Ravelli, Rene Mijs en Bastiaan Meulenbelt nog in de race voor een plek in de formatie van bondscoach Lucas Buit. Het trio speelt komende week, in pouleverband, ieder één keer tegen elkaar. De winnaar van deze poule voegt zich bij kopman Laurens Jan Anjema, Dylan Bennett, Piedro Schweertman en Sebastiaan Weenink voor het EK.

Het prestigieuze landenevenement vindt van 28 april tot en met 2 mei plaats in het Zweedse Malmö. Bij de dames vertegenwoordigen Natalie Grinham, Vanessa Atkinson, Annelize Naudé en Orla Noom ons land.

Het programma voor de Play-Offs is als volgt:

Maandag 23 maart – Frans Otten Stadion Amsterdam (Scheidsrechter: Cor Hagers)
11.00 uur: Bart Ravelli - Rene Mijs

Dinsdag 24 maart – Frans Otten Stadion Amsterdam (Scheidsrechters: Ron van Alphen en Marco van den Berg)
12.00 uur: Bastiaan Meulenbelt - Bart Ravelli

Woensdag 25 maart – Squash Hillegom (Scheidsrechter: Jacques Wielandt)
19.30 uur: Bastiaan Meulenbelt - Rene Mijs