07_englis_atkinson_hill_080.jpgVanessa Atkinson is op indrukwekkende wijze doorgedrongen tot de eindstrijd van de NSC Series No.4 2009. De 33-jarige squashster was in de halve finale van het WISPA toernooi in Kuala Lumpur veel te sterk voor Tania Bailey. 07_englis_atkinson_hill_080.jpgVanessa Atkinson is op indrukwekkende wijze doorgedrongen tot de eindstrijd van de NSC Series No.4 2009. De 33-jarige squashster was in de halve finale van het WISPA toernooi in Kuala Lumpur veel te sterk voor Tania Bailey. De als eerste geplaatste Nederlandse, de mondiale nummer elf, stond in totaal slechts twaalf punten af aan haar Engelse tegenstandster, die het afgelopen jaar door blessureleed en ziekte flink is weggezakt op de wereldranglijst. Alleen in de derde game kwam de voormalige nummer 4 van de wereld, in Maleisië als vijfde gerangschikt, enigszins in de buurt van de sterke Atkinson. Het werd 11-4, 11-1, 11-7 in het voordeel van de nationaal kampioene.

In de finale van het met $16.000usd gedoteerde proftoernooi in de Maleisische hoofdstad moet de ex-wereldkampioene het nu opnemen tegen Shelley Kitchen. De nummer twee van de plaatsingslijst had tegen de Engelse Dominique Lloyd-Walter (4) eveneens slechts drie games nodig om de eindstrijd te bereiken: 11-7, 11-8, 11-8. In onderlinge ontmoetingen tussen Atkinson en Kitchen staat het 5-2 in het voordeel van de Nederlandse. De laatste twee keer ging de overwinning echter naar de Nieuw-Zeelandse speelster, die één positie lager staat op de wereldranglijst dan Atkinson.

Voor de in goede vorm verkerende Atkinson is het overigens al weer de tweede keer dit jaar dat ze de finale bereikt van een toernooi op de Women´s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. In januari won ze al de Liberty Bell Open 2009 in Philadelphia. Niet lang daarna, medio februari, werd ze ook voor de elfde keer in haar loopbaan Nederlands kampioene. Vorig jaar bereikte de voormalig nummer één van de wereld slechts eenmaal de finale van een proftoernooi.