06ww0973.jpgSquashster Vanessa Atkinson is doorgedrongen tot de halve finales van de NSC Series No.4 2009 in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. De als eerste geplaatste Nederlandse, inmiddels 33 jaar oud, won in de kwartfinales van het met ruim twaalfduizend euro gedoteerde WISPA toernooi van Donna Urquhart. 06ww0973.jpgSquashster Vanessa Atkinson is doorgedrongen tot de halve finales van de NSC Series No.4 2009 in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. De als eerste geplaatste Nederlandse, inmiddels 33 jaar oud, won in de kwartfinales van het met ruim twaalfduizend euro gedoteerde WISPA toernooi van Donna Urquhart. Net als gisteren, in haar partij tegen Lauren Siddall, stond de voormalige wereldkampioene alleen de derde game af tegen haar Australische tegenstandster. Het werd na 37 minuten 11-9, 11-8, 6-11, 11-4.

In de volgende ronde van het vierde opeenvolgende proftoernooi in Maleisië moet Atkinson het nu opnemen tegen Tania Bailey, de nummer drie van de plaatsingslijst. De Engelse international was met 12-10, 11-4, 11-4 te sterk voor Delia Arnold uit het gastland. De tweede halve finale gaat tussen Shelley Kitchen (Nieuw-Zeeland) en Dominique Lloyd-Walter (Engeland). De als tweede ingeschaalde Kitchen won met 11-5, 11-7, 11-3 van Aisling Blake (8), terwijl de als derde geplaatste Lloyd-Walter eveneens in straight games afrekende met haar landgenote Sarah Kippax (6): 11-7, 11-3, 11-7.

Voor Atkinson is het al weer de derde keer dit jaar dat ze de halve finales bereikt van een toernooi op de Women´s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. In januari won ze allereerst de Liberty Bell Open 2009 in Philadelphia, alvorens een aantal dagen later in de halve finales te stranden van de Greenwich Open 2009. Medio februari werd de mondiale nummer elf ook voor de elfde keer in haar loopbaan Nederlands kampioene.