MAX Sports & WellnessSquash & Fitness Beverwijk heeft een spectaculaire gedaantewisseling ondergaan. Eigenlijk is alleen het adres hetzelfde gebleven. Zelfs de naam is veranderd. Iedereen die zich wil inspannen en ontspannen kan voortaan terecht bij MAX Sports & Wellness.  

Een spectaculaire metamorfose


Squash & Fitness Beverwijk heeft een spectaculaire gedaantewisseling ondergaan. Eigenlijk is alleen het adres hetzelfde gebleven. Zelfs de naam is veranderd. Iedereen die zich wil inspannen en ontspannen kan voortaan terecht bij MAX Sports & Wellness.  

Tekst: Arnold Aarts

Met de ingrijpende verbouwing gaat voor Michael Vertogen, al ruim tien jaar manager van het sportcentrum, een lang gekoesterde wens in vervulling. Hij moest tot zijn ongenoegen constateren dat de squashbanen en het fitnessgedeelte jarenlang volledig los van elkaar stonden. Alsof twee verschillende bedrijven toevallig in hetzelfde pand waren beland.
Door de metamorfose is dat beeld totaal verdwenen. Bij MAX Sports & Wellness lopen de verschillende onderdelen moeiteloos in elkaar over. De architect heeft gekozen voor extreme transparantie, waardoor iedereen een goed overzicht heeft op alle activiteiten in het centrum.  De transparantie is op subtiele wijze toegepast, waardoor niemand zich bekeken hoeft te voelen. ,,We wilden de levendigheid bevorderen en dat is uitstekend gelukt’’, aldus Vertogen.
Kosten noch moeite zijn daarbij gespaard. Zo hebben de twee achterste squashzalen een glazen wand gekregen, waardoor gebruikers van de fitnessruimte niet tegen een muur aankijken. Twee vides zorgen ervoor dat vanaf de begane grond zicht is ontstaan op de bovengelegen zalen waar groepslessen (onder meer spinning en aerobic) worden gegeven.
Bij een volledig vernieuwde uitstraling hoort ook een andere naam, vond Vertogen. Het werd MAX Sports & Wellness. MAX staat voor MAXimaal presteren, MAXimaal genieten en MAXimaal ontspannen. ,,Een naam met meer pretenties, maar die kunnen we ook waarmaken. Want we zijn inmiddels veel meer dan een centrum waar je kunt squashen en fitnessen. Dat komt in de nieuwe naam tot uiting.’’
De nieuwe naam gaat vergezeld van een nieuw logo. Het frisse beeldmerk doet sterk denken aan een regenboog. En dat is wat ontwerper Serge Piepenbrink beoogde. ,,We hebben elk onderdeel van het bedrijf een eigen kleur gegeven. Zo staat groen voor squash, rood voor de groepslessen en het fitness, paars voor het wellnessgedeelte, oranje voor de horeca en bruin voor het warme clubgevoel. Die vijf kleuren zijn terug te vinden in ons logo.’’
Nieuw in het sportcentrum is de kinderopvang. In één van de voormalige squashzalen is een ruimte vol met speeltoestellen gecreëerd waar kinderen zich op een veilige manier kunnen uitleven. Vaders en moeders kunnen zich in het zweet werken, terwijl hun kinderen onder professionele begeleiding aan het spelen zijn. De fitnesszaal is drastisch uitgebreid. Zo is ruimte gecreëerd voor circuittraining. Daarbij komen met lichte gewichten alle spiergroepen genuanceerd aan bod. Ideaal voor ouderen, revaliderende sporters of beginners. Een andere noviteit is de zogeheten Kinesis-wand. Bij het ingenieuze apparaat kunnen vrije oefeningen worden gedaan. Alle gewenste bewegingen van de spieren kunnen worden geoefend. Zo kan een zwemmer er zijn borstcrawl perfectioneren. De zwaarte van de beweging kan door de beoefenaar worden ingesteld.
Het wellnessgedeelte is veel uitgebreider geworden. Het lichaam kan voortaan vertroeteld worden in een Finse sauna, in een infraroodsauna en tegen een gerieflijk verwarmde knuffelmuur.

Bij MAX Sports & Wellness blijft squash een prominente plaats innemen, met vijf professionele banen. Dat kan natuurlijk ook niet anders met een manager, die zonder overdrijven een squashverslaafde kan worden genoemd. Michael Vertogen reisde zes jaar lang als professioneel speler over de wereld en schopte het tot plaats 54 op de mondiale ranglijst. Ook werd hij een aantal keren vice-kampioen van Nederland. Na zijn actieve carrière werkte hij als bouwer van squashcentra, als vertegenwoordiger in squashbenodigdheden en als squashleraar. Nog altijd mag hij graag een balletje slaan.
Bij MAX Sports & Wellness is ervoor gekozen niet alleen de nadruk te leggen op fysieke inspanning. Bij de ingrijpende verbouwing is minstens zoveel prioriteit gegeven aan ‘de derde helft’, de periode direct na het sporten. Zo is een innovatieve lounge-grot gebouwd, waarin op gedurfde rode banken kan worden bijgekomen van de sportieve verrichtingen. Ook is de bar aanzienlijk vergroot. Net als het aanbod in het horecagedeelte. De keuken is dusdanig gemoderniseerd dat de klant niet langer genoegen hoeft te nemen met kleine hapjes.

Om een indruk te krijgen van de spectaculaire gedaantewisseling kun je hier de MAX Fitkrant (PDF 1 Mb) lezen: 

 

MAX Sports & Wellness