crisis.jpgNOC*NSF stelt een meldpunt Sport en Crisis in, om daarmee zicht te krijgen op de effecten van de economische crisis voor de sport in Nederland. Nu al zijn er voorbeelden te over van directe effecten van de crisis voor de sport. crisis.jpgNOC*NSF stelt een meldpunt Sport en Crisis in, om daarmee zicht te krijgen op de effecten van de economische crisis voor de sport in Nederland.

"Ons bereiken allerlei berichten over de mogelijke gevolgen van de economische crisis voor de sport”, zegt Geert Slot, hoofd Strategie & Beleid bij NOC*NSF. “Het lijkt ons goed die snel te inventariseren. Zo kunnen we maatregelen nemen om de negatieve gevolgen te beperken, maar ook om de sport aan te bieden als sector waar nieuwe projecten direct van start kunnen gaan."

Nu al zijn er voorbeelden te over van directe effecten van de crisis voor de sport. Het VSB Fonds stopt met het jaarlijks doneren van € 5 miljoen aan vooral lokaal gerichte verbeterprojecten voor sportverenigingen, Den Haag bouwt voorlopig niet het beoogde demontabele Strandstadion en binnen de KNVB wordt gediscussieerd over inkrimping van het aantal clubs in het betaald voetbal.

NOC*NSF verwacht dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Sporters, sportverenigingen, sportorganisaties, gemeenten en andere bij de sport betrokken personen en partijen worden opgeroepen hun melding te doen via een e-mail aan:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NOC*NSF rekent ook op suggesties voor het versterken van de economie via de sport. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door het versneld invoeren van de combinatiefuncties, of het vervroegd laten uitvoeren van toch al gepland groot onderhoud of zelfs vernieuwing van sportaccommodaties.