sieben_toernooi.jpgToernooidirecteur Ewald Sieben had viervoudig nationaal kampioen Tommy Berden en diens Amerikaanse collega Gilly Lane speciaal ingehuurd om met een demonstratiepartij en de nodige clinics zijn toernooi extra glans te geven. De roem was beide cracks kennelijk vooruit gesneld. sieben_toernooi.jpgDoor: Jos van Heest (copyright: BN De Stem)

Toernooidirecteur Ewald Sieben had viervoudig nationaal kampioen Tommy Berden en diens Amerikaanse collega Gilly Lane speciaal ingehuurd om met een demonstratiepartij en de nodige clinics zijn toernooi extra glans te geven. De roem was beide cracks kennelijk vooruit gesneld.

Naast een talrijk publiek kende het toernooi in Roosendaal namelijk op het hoogste niveau (A) bij de vrouwen en de mannen zeer sterk bezette schema's.

De demo tussen Berden, die ooit als voetbaljochie bij Ajax tot dezelfde lichting als Tim de Cler (Feyenoord) en Cedric van der Gun (FC Utrecht) behoorde, en de eredivisiespeler Lane was een lust voor het oog. De ‘vriendschappelijke’ partij over twee games eindigde overigens onbeslist. Berden won de openingsgame met 14-12, het tweede bedrijf ging met identieke cijfers naar de Amerikaan.

Aan de andere kant mocht de strijd er in het 'echt' ook zijn. Zo was de halve finale tussen Patrick van den Heijkant en Rob van Eijk, teamgenoten bij Top Shot, er een om van te genieten. Van den Heijkant, een man van de lange adem, was aanvankelijk met enige tegenzin aan de halve finale begonnen, omdat de strijd zich slechts over twee gewonnen games uitstrekte. Van den Heijkant is gewoon zijn tegenstander eerst uitgebreid te slopen en pas in de vierde of vijfde game toe te slaan. Van Eijk is echter zo vast als een huis, pakte prompt de eerste game, maar werd in een akelig hoog tempo in de tweede game alsnog geknipt en geschoren. De derde game was daarna met 9-1 een formaliteit, waardoor alsnog de verwachte finale tussen Van den Heijkant en Dennis van Tuijl, een andere clubmakker, tot stand kwam.

Deze eindstrijd ging, tot tevredenheid van Van den Heijkant, wel over drie gewonnen games. Dat betaalde zich onmiddelijke uit. Van den Heijkant lag inmiddels geheel op stoom en had tegen de vroegere kok uit Wemeldinge maar tegenwoordig dienaar bij Hermandad aan drie games voldoende, 9-7 9-6 9-5, om zich toernooiwinnaar te mogen noemen.

In de categorie C ging de titel naar Peter de Vrieze uit Kloetinge.

Bij de vrouwen was Karin Thiel uit Goes een klasse apart. De Zeeuwse doet in haar provincie bij enig gebrek aan volwaardige tegenstand mee aan een mannencompetitie. Zij moest in haar vier wedstrijden tegen de Utrechtse Daniëlle Rosmeissl, de Bredase Mijnie de Graaf en Elma Meijer en Claudia Sieben uit Roosendaal slechts een game afstaan. Enkel Rossmeissl slaagde erin om Thiel enigszins het vuur aan de schenen te leggen. Diezelfde Utrechtse nam in haar onderlinge duel met De Graaf revanche voor de verloren strijd om het brons op het jongste NK veertien dagen terug.

In de laagste categorie ging Vera Kop uit Breda met de hoofdprijs aan de haal.