annelizenaude_10094.jpgDylan Bennett en Annelize Naudé zijn er vandaag in Kuala Lumpur niet in geslaagd om de eindstrijd te bereiken van een internationaal proftoernooi meetellend voor de wereldranglijst. Tijdens de NSC Series #2 2009 moesten beide Nederlandse squashers in de halve finales hun meerdere erkennen in Maleisische oppositie. annelizenaude_10094.jpgDylan Bennett en Annelize Naudé zijn er vandaag in Kuala Lumpur niet in geslaagd om de eindstrijd te bereiken van een internationaal proftoernooi meetellend voor de wereldranglijst. Tijdens de NSC Series #2 2009 moesten beide Nederlandse squashers in de halve finales hun meerdere erkennen in Maleisische oppositie. In de nederlagen van de 24-jarige Bennett en de acht jaar oudere Naudé waren veel overeenkomsten te vinden. Zo waren beide Nederlanders als tweede geplaatst in de Maleisische hoofdstad, wonnen ze allebei de derde game, maar hadden ze nooit echt uitzicht op de winst.

In het met zesduizend Amerikaanse dollars gedoteerde herentoernooi, een zogenaamd PSA Super Satelliet toernooi, kwam de Eindhovenaar simpelweg te kort tegen het grote Maleisische talent Ivan Yuen. De nummer 62 van de wereld, die een dag eerder nog de Schot Alan Clyne had uitgeschakeld, kon alleen de derde game afsnoepen van de nummer aricketts_bennett_1.jpgcht van de plaatsingslijst. De overige games gingen relatief kansloos verloren. Na 50 minuten stond de Nederlander dan ook met lege handen: 6-11, 8-11, 12-10, 3-11. De jonge Yuen stuit nu op topfavoriet Ali Anwar Reda. De Egyptenaar won met 11-13, 11-8, 11-8, 11-9 van Waqar Mehboob (7) uit Pakistan.

Naudé was in het damestoernooi, waar $8.000usd aan prijzengeld beschikbaar is, eveneens niet in staat om door te dringen tot de eindstrijd. Net als haar mannelijke landgenoot moest de Amsterdamse tegen Sharon Wee (3) de eerste twee games afgeven, waarna er een korte opleving volgde. In de vierde game was de als derde ingeschaalde Maleisische echter weer de baas op de baan. Het werd na 40 minuten 8-11, 7-11, 11-7, 6-11. In de finale van het WISPA Tour 8 kampioenschap moet de publiekslieveling het nu opnemen tegen Shelley Kitchen uit Nieuw-Zeeland. De nummer één van de plaatsingslijst was met 11-9, 11-8, 11-8 te sterk voor Lauren Siddall (Eng, 4).