img_20038.jpgPiedro Schweertman is er niet in geslaagd om de kwartfinales te bereiken van de Palestra In Forma PSA Open 2009, een met $3.000usd gedoteerd PSA Satelliet toernooi in het Italiaanse Bergamo. In de openingsronde moest de 25-jarige Nederlander, vorige week nog tweede tijdens het nationaal kampioenschap in Amsterdam, zijn meerdere erkennen in de ‘Welshmen’ Peter Creed. img_20038.jpgPiedro Schweertman is er niet in geslaagd om de kwartfinales te bereiken van de Palestra In Forma PSA Open 2009, een met $3.000usd gedoteerd PSA Satelliet toernooi in het Italiaanse Bergamo. In de openingsronde moest de 25-jarige Nederlander, vorige week nog tweede tijdens het nationaal kampioenschap in Amsterdam, zijn meerdere erkennen in de ‘Welshmen’ Peter Creed.

De als vijfde geplaatste Schweertman kwam op een 2-0 achterstand in games, maar knokte zich knap terug in de partij door ondermeer een matchbal af te weren. In de vijfde en beslissende ging het lang gelijk op, maar aan het einde van de partij wist de speler van HSRC De Diepput de twee belangrijkste rally’s niet te winnen: 4-11, 5-11, 12-10, 11-9, 12-10.

Voor Schweertman, de nummer 132 van de wereld, kwam er met de vroege nederlaag een einde aan een lange reeks van successen. Zo bereikte de in Amstelveen woonachtige squasher in de vier laatste proftoernooien die hij speelde twee keer de halve finales en één keer de eindstrijd. Bovendien behaalde hij voor het eerst in zijn loopbaan een zilveren medaille op het NK.

Volgende maand reist Schweertman voor twee toernooien af naar Maleisië. Daar doet hij mee aan de NSC Series in de hoofdstad Kuala Lumpur, waar Schweertman´s landgenoot Dylan Bennett deze weken actief is.

img_20049.jpg