galway_practice_dec_2008.jpgZijn naam is Joost  Biezeno en hij speelt graag buitenlandse toernooien, onder andere mogelijk gemaakt door zijn sponsors www.drumarkon.nl, www.hogervorstadvies.nl, www.wilsontour.nl en de ondersteuning door www.heldenvanhaarlem.nl. Ik, zijn moeder, heb me vrijwillig aangemeld om Joost op deze reis naar Galway te vergezellen. Hij had geluk, want zijn tante wilde ook graag mee, en zo vertrokken wij met z'n drieën op donderdag 27 november naar Schiphol.

Aan de allerlaatste pier, stond het allerkleinste vliegtuigje klaar om ons naar Ierland te vliegen. Van Amsterdam naar Galway, met een tussenstop in Waterford.  Heel knap hoe de piloot op zo'n korte landingsbaan kan landen en opstijgen!. Het vliegveld van Galway is ook van miniatuurformaat en dat heeft absoluut zijn voordelen.

In no time je koffer terug én diegene die je op komt pikken vindt je zonder problemen. Sarah (overdag juf en ‘s avonds werkend bij de tennisclub) bracht ons naar het sportcentrum. Ze liet ons trots 6 banen zien, verspreid over het gebouw. Het toonde een beetje mistroostig zonder mensen, maar dat zou de volgende dag heel anders zijn. Ieren zijn waanzinnig behulpzaam en gastvrij en zonder problemen werden wij vlot verder gereden naar onze B&B.  Daar werden wij verwelkomt door Margaret, die ons van het begin tot het eind in de watten heeft gelegd.

Donderdag de 1e wedstrijd pas om 16.50 uur. Dat gaf tijd voor een uitgebreid cooked breakfast. en het verkennen van Galway. Wat een gezellige stad! Voorafgaand aan de wedstrijd neemt Joost nog even contact op met zijn pap over de ranking van zijn tegenstander. Joost denkt kans te hebben tegen deze Mathew uit Ulster. Ulster is met een grote groep vertegenwoordigd, dus is er aanmoediging voor Mathew. De wedstrijd verloopt niet zoals gehoopt. Mathew is sneller en sterker en heeft ook wel een beetje voordeel van de scheidsrechter. Joost komt tot zijn teleurstelling met 3-1 van de baan. Na een Ierse lasagne bij de open haard kan hij na verloop van tijd weer focussen op morgen.

Nieuwe wedstrijd nieuwe kansen.
Na een boerennacht en zeer voedzaam ontbijt vertrekken we weer naar het sportcentrum. Het heeft goed gevoren en we komen fris aan. Joost loopt zich warm, in de koude hal en slaat in.  Hij pakt de 1e game, verliest de 2e nipt (12-10) en gaat daarna heel rustig en intelligent spelen. Zijn tegenstander gaat tegen zichzelf spelen en Joost trekt de wedstrijd mooi naar zich toe, plukt ballen uit de lucht en plaatst mooi achterin. Winst 3-1 voor Joost. Dat is een lekker gevoel. De derde wedstrijd moet rond 15.00 uur starten maar begint uiteindelijk een stuk later. Tegenstander is Jack. Redelijk makkelijk komt Joost met 2-0 voor. Ik wil al bijna de telefoon pakken om deze easy zege door te geven. Maar dan slaat het om. Jack geeft niet op, komt met 2-2 terug en dus hebben we een beslissende game nodig. Het gaat helemaal gelijk op. Er wordt geknokt, gebaald en gejuicht. Joost redt het net niet en moet met 13-11 Jack de winst gunnen. Gelukkig is er vanavond quiz-night en zullen we deze dag toch heel vrolijk afsluiten. Want wat zijn die Ieren gek, het is een groot feest met bergen snoep, drinken, toeters, hoedjes en veel gekke opdrachten. Joost krijgt een trainingspak van Ierland en samen zingen we in de microfoon Sinterklaas kapoentje, de avond kan niet meer stuk.

Zondag voor de laatste wedstrijd naar het complex. Velen zijn een beetje brak van gisteravond. Er wordt veel thee gedronken en het haardje gaat vroeg aan. Joost speelt om 11.00 uur. Zijn tegenstander heeft er zin in. De wedstrijd neemt niet zo heel veel tijd en is niet zo heel best. Joost verliest en had kunnen winnen zegt hij zelf. Uiteindelijk is hij iets onder het midden geëindigd. Lager dan hij had gehoopt, maar we hebben wel een topweekend gehad en een mooie ervaring rijker; maandag weer terug naar huis gevlogen. (eerst natuurlijk nog even een Ierse pub mét levende muziek aangedaan!)

Op naar een nieuw avontuur.

Bé Overing, samen met Joost geschreven