nat.jpgNatalie Grinham en Dylan Bennett ontbreken deze maand om uiteenlopende redenen op het Nederlands Kampioenschap Squash 2009, dat van 12-15 februari plaats vindt in het Frans Otten Stadion in Amsterdam. Door de afwezigheid van Grinham, de nummer twee van de wereld, is tienvoudig Nederlands kampioene Vanessa Atkinson wederom als eerste geplaatst. Bij de mannen voert Laurens Jan Anjema, driemaal eerder winnaar van het prestigieuze toernooi, de plaatsingslijst aan. nat.jpgNatalie Grinham en Dylan Bennett ontbreken deze maand om uiteenlopende redenen op het Nederlands Kampioenschap Squash 2009, dat van 12-15 februari plaats vindt in het Frans Otten Stadion in Amsterdam. Door de afwezigheid van Grinham, de nummer twee van de wereld, is tienvoudig Nederlands kampioene Vanessa Atkinson wederom als eerste geplaatst. Bij de mannen voert Laurens Jan Anjema, driemaal eerder winnaar van het prestigieuze toernooi, de plaatsingslijst aan.

De 30-jarige Grinham zou dit jaar voor het eerst uitkomen tijdens het NK. De voormalige Australische ligt echter al een maand ziek op bed met een hardnekkig bacterieel virus en is dan ook niet in staat om half februari op de baan te verschijnen. De Almeerse hoopt nu op tijd fit te zijn om deel te kunnen aan de CIMB Kuala Lumpur Open 2009. Dit WISPA Gold toernooi staat van 4-7 maart op het programma in de Maleisische hoofdstad. Grinham is daar als tweede gerangschikt.

De absentie van de 24-jarige Bennett bij de nationale titelstrijd heeft een andere oorzaak. De Eindhovenaar prevaleert zijn professionele carrière boven het NK en maakte daardoor de keuze om medio februari af te reizen naar de Kuala Lumpur om daar mee te doen aan twee PSA toernooien. Aangezien het eerste evenement in het Aziatische land al op woensdag 18 februari begint, is het voor de nummer 64 van de wereld logistiek gezien niet haalbaar om acte de presence te geven op het NK.

Samen met voormalig wereldkampioene Atkinson vormen regerend nationaal kampioene Annelize Naudé, Orla Noom en Dagmar Vermeulen nu de top-4 tijdens het Nederlands squashkampioenschap. Bij de heren zijn Piedro Schweertman, Tom Hoevenaars en Glenn Keenan op papier de belangrijkste gegadigden om naast Anjema de halve finales te bereiken. Komend weekend worden al de kwalificaties gespeeld voor het NK Squash 2009. Donderdag 12 februari staan de eerste rondes op het programma.

Klik hier voor het volledige plaatsingsoverzicht van het NK Squash 2009.