lj.jpgSquasher Laurens Jan Anjema is er enigszins teleurstellend niet in geslaagd om de laatste vier te bereiken van de Motor City Open 2009, een met dertigduizend Amerikaanse dollars gedoteerd PSA toernooi in Detroit. De Nederlander leek gezien zijn knappe prestatie vorige week in New York, waar hij pas in de vijfde en beslissende game boog voor wereldkampioen Ramy Ashour, in blakende vorm te verkeren. Maar in Olli Tuominen (6) vond de Nederlander een te groot obstakel.
lj.jpgSquasher Laurens Jan Anjema is er enigszins teleurstellend niet in geslaagd om de laatste vier te bereiken van de Motor City Open 2009, een met dertigduizend Amerikaanse dollars gedoteerd PSA toernooi in Detroit. De Nederlander leek gezien zijn knappe prestatie vorige week in New York, waar hij pas in de vijfde en beslissende game boog voor wereldkampioen Ramy Ashour, in blakende vorm te verkeren. Maar in Olli Tuominen (6) vond de Nederlander een te groot obstakel. Wat de 26-jarige Hagenaar, in de Amerikaanse autostad als derde geplaatst, ook probeerde, de Finse titelverdediger had overal een antwoord op. Met als gevolg dat Anjema op een 8-11, 7-11, 11-5, 8-11 nederlaag werd getrakteerd en vroegtijdig zijn koffers kon pakken.

Het was overigens de derde keer op rij dat Anjema op de PSA World Tour zijn meerdere moest erkennen in Tuominen. In 2006 verloor de nummer zestien van de wereld reeds twee keer van de mondiale nummer twintig. Toen stond de Fin echter hoger op de wereldranglijst. Tuominen moet het nu opnemen tegen de als tweede ingeschaalde Spanjaard Borja Golan, die Hisham Ashour (Egy, 7) met 11-6, 11-8, 11-6 de baas was. De andere halve finale gaat tussen toernooifavoriet Adrian Grant en de Egyptenaar Tarek Momen. De Engelsman was met 11-8, 15-13, 11-7 te sterk voor de als achtste gerangschikte Shahier Razik uit Canada, terwijl de 20-jarige Momen zijn opmars doorzette met een 11-9, 11-8, 11-7 zege op de Australiër Stewart Boswell (5).

Voor Anjema rest nu niks anders dan zich voor te bereiden op de Bluenose Squash Classic 2009 in het Canadese Halifax. Tijdens het middelgrote PSA toernooi, gevuld met een prijzenpot van $40,000usd, is onze landgenoot als vierde geplaatst. British Open kampioen David Palmer, de Engelsman Peter Barker en Golan gaan hem voor op de plaatsingslijst. Anjema komt volgende week donderdag voor het eerst in actie.

Elders in de Verenigde Staten slaagde ook Annelize Naudé er niet in om haar plaatsing waar te maken. In de eerste kwalificatieronde van de Burning River Classic 2009 in Cleveland ging de nationaal kampioene verrassend onderuit tegen Laura Hill uit Engeland. Na een spannende eerste game was het verzet van de voormalige Zuid-Afrikaanse gebroken: 10-12, 5-11, 6-11. Door de vroegtijdige uitschakeling van Naudé is de Nederlandse inbreng in Cleveland gereduceerd tot nul. Natalie Grinham en Vanessa Atkinson zagen af aan deelname aan het met ruim 30.000 euro gedoteerde WISPA Silver toernooi. De Australische Rachael Grinham, de mondiale nummer drie, voert in de Amerikaanse staat Ohio de plaatsingslijst aan. Natalie Grainger uit het gastland is als tweede ingeschaald.

test_2.jpg