saxon_tour_20082009.jpg83 squash(st)ers hebben zaterdag meegedaan aan het vierde toernooi uit de Saxon Tour 2008-2009. Bij Squash Delft werd in zeven categorieën flink gestreden om de verschillende sportprijzen van de hoofdsponsor van het circuit. Yasser Fayez bleek de beste in de heren A categorie. In een poule van 4 had de uiteindelijke winnaar alleen moeite met Jard Baljet, die uiteindelijk als derde eindigde achter Nederlands jeugdkampioen Richard Schrader. De Zuid-Afrikaanse Cheyna Tucker was de sterkste in de hoogste klasse bij de dames. 83 squash(st)ers hebben zaterdag meegedaan aan het vierde toernooi uit de Saxon Tour 2008-2009. Bij Squash Delft werd in zeven categorieën flink gestreden om de verschillende sportprijzen van de hoofdsponsor van het circuit. Yasser Fayez bleek de beste in de heren A categorie. In een poule van 4 had de uiteindelijke winnaar alleen moeite met Jard Baljet, die uiteindelijk als derde eindigde achter Nederlands jeugdkampioen Richard Schrader.

De Zuid-Afrikaanse Cheyna Tucker was de sterkste in de hoogste klasse bij de dames. De 18-jarige speelster, woonachtig en trainend in Valkenswaard, maakte in de eindstrijd een 2-0 achterstand in games ongedaan tegen het grote Nederlandse talent Cigany Sierveld en zegevierde uiteindelijk met 14-12 in de vijfde game. Karim Geertsma legde beslag op de bronzen medaille door de 15-jarige Ilona Lagerweij in een even zo zeer spannende partij (11-9 in de vijfde) te verslaan.

De overige categorieën werden gewonnen door Viktor Marree (heren B), Joyce Crouse (dames B), Ronald Prins (heren C), Dorien Ooijevaar (dames C) en Ewout Snorn (heren D).

Het volgende toernooi uit de Saxon Tour 2008-2009 vindt 14 maart plaats bij Squash Ede. Voor die tijd kunnen de fanatieke squashers echter ook terecht bij toernooien uit de andere circuits. Volgend weekend is al weer het eerstvolgende toernooi. Dan is ‘Meersquash & Activity gastheer van het Wilson Circuit.

saxon_tour_20082009.jpg