joost_chris_wedstrijd.jpgDe Nederlandse jeugdspelers hebben gisteren gemengde resultaten behaald tijdens de Tecnifibre British Junior Open 2009. Nadat het vijftal Nederlanders op dag twee van het sterkste en meest prestigieuze jeugdtoernooi ter wereld, in het Engelse Sheffield, werd uitgeschakeld voor de hoofdprijzen, stond gisteren voor allemaal de Plate, of te wel de verliezerronde, op het programma. De 18-jarige Milou van der Heijden boekte daarin in de meisjes onder 19 categorie een knappe overwinning op de Pakistaanse Maria Toor Pakay. Ook Tim van der Pluijm en Cristoph Winzer waren succesvol.

joost_chris_wedstrijd.jpgDe Nederlandse jeugdspelers hebben gisteren gemengde resultaten behaald tijdens de Tecnifibre British Junior Open 2009. Nadat het vijftal Nederlanders op dag twee van het sterkste en meest prestigieuze jeugdtoernooi ter wereld werd uitgeschakeld voor de hoofdprijzen, stond gisteren voor allemaal de Plate, of te wel de verliezerronde, op het programma.

De 18-jarige Milou van der Heijden boekte daarin in de meisjes onder 19 categorie een knappe overwinning op de Pakistaanse Maria Toor Pakay. In een gelijkopgaande strijd knokte van der Heijden zich terug van een 1-2 achterstand in games om uiteindelijk met 11-9, 9-11, 10-12, 11-9, 11-8 te zegevieren. Vandaag (maandag 5 januari) moet ze het in de strijd om de plaatsen 9 t/m 12 opnemen tegen de Egyptische Merhan Mahmoud.

Milou’s jongere zus Nikki deed het in haar eerste ‘troostpartij’ op een gelijke manier. Tegen Llinos Evans uit Wales kwam ze met 0-2 achter, maar de Nederlands C-kampioen bij de senioren won uiteindelijk wel met het kleinst mogelijke verschil: 10-12, 6-11, 11-9, 11-9, 12-10. Dat ze vervolgens verloor van de Française Julia Le Coq (6-11, 9-11, 2-11) mocht de pret niet drukken. Van der Heijden eindigde hierdoor als 25e in de ‘Girls U17’.

Bij de jongens was Tim van der Pluijm voor de tweede opeenvolgende dag succesvol. Hij klopte Eddie Shannon (Eng) met opvallend gemak: 11-9, 11-1, 11-3. Doordat de 16-jarige Maastrichtenaar in de eerste ronde van de jongens onder 17 klasse al werd uitgeschakeld, kan de zoon van voormalig Nederlands kampioen en bondscoach Erik van der Pluijm maximaal 33e worden. Dan dient hij nog wel 2 partijen te winnen, te beginnen tegen de Pool Zbynek Standera.

Van der Pluijm’s clubgenoot Rick Penders speelt later vandaag in dezelfde categorie om de plaatsen 13 t/m 16 tegen James Earles (Eng). De speler van HSRC De Diepput was gisterenavond niet opgewassen tegen de Mexicaan Milad Zarazua en ging dan ook met 4-11, 9-11, 9-11 onderuit.

De jongste Nederlandse deelnemer, Cristoph Winzer, kwam eindelijk weer eens in actie bij de ‘Boys U13’. Winzer verloor de eerste ronde van Kyran Young en kreeg vervolgens twee byes. Na een dag van inactiviteit won de Nederlander vervolgens van James Durbin (11-9, 11-8, 11-9), waardoor hij het nu moet opnemen tegen James Blythe om in de eindstrijd van de Plate te komen.


bjo_logo.jpg