Van 5 tot 7 december 2008 hebben vier Nederlandse jeugdspelers gestreden tijdens de Cool and Clean Swiss Junior Open 2008. En met succes. Na drie dagen Zwitserland, kwamen de Nederlanders met een titel (tessa ter Sluis), een bronzen medaille (Marc ter Sluis), een vierde plek (Christoph Winzer) en een zevende positie (Richard Schrader). Van 5 tot 7 december 2008 hebben vier Nederlandse jeugdspelers gestreden tijdens de Cool and Clean Swiss Junior Open 2008. En met succes. Na drie dagen Zwitserland, kwamen de Nederlanders met een titel (tessa ter Sluis), een bronzen medaille (Marc ter Sluis), een vierde plek (Christoph Winzer) en een zevende positie (Richard Schrader).

Bij de meisjes onder 15 jaar kwam de enige Nederlandse en tevens als eerste geplaatste speelster, Tessa ter Sluis, in actie. Zij bereikte de finale moeiteloos. En door de mooie 3-1 overwinning op de Française Elvira Bedjai wist Tessa haar favorietenrol in haar leeftijdscategorie volledig waar te maken.

Bij de jongens onder 17 jaar heeft Marc ter Sluis van alles en nog wat meegemaakt tijdens zijn wedstrijd in de tweede ronde tegen een Egyptische tegenstander, die probeerde de wedstrijd door allerlei trucjes naar zich toe te trekken. Maar de vastberaden Nederlander had andere ideeën en stuurde hem met een 3-1 nederlaag terug naar de kleedkamer. Vervolgens bereikte de broer van winnares Tessa de halve finale waar hij na 4 games zijn meerdere moest erkennen in de uiteindelijke winnaar. Uiteindelijk is Marc derde geworden door een knappe 3-1 overwinning op de als eerste geplaatste Belgische Tom de Mulder.

In de categorie jongens onder 15 jaar heeft Richard Schrader in de kwartfinale 3-1 tegen een sterk spelende Jordan Davies uit Wales verloren. Jordan heeft uiteindelijk de finale bereikt en Richard is 7e geworden.

Bij de jongens onder 13 is de als vierde geplaatste Christoph Winzer zonder problemen doorgekomen tot de halve finale waar hij 3-1 verloren heeft. Door de laatste wedstrijd tegen Auguste Dussourd te verliezen is hij op de 4e plek geëindigd.

Volgend jaar hoopt de organisatie van ‘The Cool and Clean Swiss Junior Open’ de stempel van een ‘Super Series’ evenement krijgt.