Door de tweede groepszege hebben de Nederlandse squashsters maandag in Cairo de kwartfinales van de wereldtitelstrijd voor landenteams bereikt. Het als vijfde geplaatste Nederland versloeg Zuid-Afrika met 2-1. Zondag won Oranje al met 3-0 van Duitsland. Het laatste duel tegen Maleisië, met de al weer ruim een jaar ongeslagen wereldkampioene Nicol David in de gelederen, is dinsdag echter nog wel zeer belangrijk voor de formatie van bondscoach Nicole Beumer. Bij winst  ontlopen de Oranjevrouwen de grote favoriet Engeland of het gastland Egypte (2). Door de tweede groepszege hebben de Nederlandse squashsters maandag in Cairo de kwartfinales van de wereldtitelstrijd voor landenteams bereikt. Het als vijfde geplaatste Nederland versloeg Zuid-Afrika met 2-1. Zondag won Oranje al met 3-0 van Duitsland. Het laatste duel tegen Maleisië, met de al weer ruim een jaar ongeslagen wereldkampioene Nicol David in de gelederen, is dinsdag echter nog wel zeer belangrijk voor de formatie van bondscoach Nicole Beumer. Bij winst  ontlopen de Oranjevrouwen de grote favoriet Engeland of het gastland Egypte (2).

In de partij tegen Zuid-Afrika kwam het winnende punt maandag op naam van Vanessa Atkinson. De voormalig wereldkampioene was in 26 minuten duidelijk een maatje te groot voor Farrah Sterne (11-7, 11-6, 11-6). In de eerste partij had Orla Noom het eerste winstpunt al binnengebracht door Milnay Louw met 11-9, 11-6, 9-11, 11-4 te verslaan. Ook de 23-jarige speelster van MeerSquashHeroes had precies 26 minuten nodig voor haar zege. De verrassende nederlaag van nationaal kampioene Annelize Naudé tegen Siyole Lusaseni (11-13, 10-12, 11-9, 5-11) had dan ook geen vervelende gevolgen.

Nederland eindigde twee jaar geleden op de WK voor landenteams als vierde. De strijd om brons ging toen tegen Maleisië verloren. Maleisië behaalde maandag ook de tweede groepszege door Duitsland met 3-0 weg te zetten.