De Nederlandse profsquashers Sander Kock, Frank Hartkoren, Brian Ernst en Martijn Kock hebben gisteren (donderdag) een vervelende dag beleefd in hun nog prille squashloopbaan. Het viertal arriveerde in de ochtenduren te laat bij de loting van het kwalificatietoernooi voor de KEAN Delft Open 2008 en werd daardoor uit de strijd gehaald door de organisatie van het Professional Squash Association (PSA) Satelliet toernooi. Mede hierdoor drongen geen extra Nederlanders door tot het hoofdtoernooi dat vandaag om 11 uur begint. De Nederlandse profsquashers Sander Kock, Frank Hartkoren, Brian Ernst en Martijn Kock hebben gisteren (donderdag) een vervelende dag beleefd in hun nog prille squashloopbaan. Het viertal arriveerde in de ochtenduren te laat bij de loting van het kwalificatietoernooi voor de KEAN Delft Open 2008 en werd daardoor uit de strijd gehaald door de organisatie van het Professional Squash Association (PSA) Satelliet toernooi. Mede hierdoor drongen geen extra Nederlanders door tot het hoofdtoernooi dat vandaag om 11 uur begint.

Tijdens het nieuwe proftoernooi in Delft, gedoteerd met een prijzenpot van $3,000usd, is Piedro Schweertman de hoogst gerangschikte Nederlander. De 25-jarige squasher is als derde geplaatst en moet het in zijn openingspartij opnemen tegen de sterke Engelse qualifier Adrian Waller. Bij winst stuit Schweertman in de kwartfinales gegarandeerd op een landgenoot. Rene Mijs (6) en Bastiaan Meulenbelt nemen het namelijk in de eerste ronde tegen elkaar op. Ook de als achtste ingeschaalde Bart Ravelli treft in de openingsronde een landgenoot, de met een wildcard tot de hoofdronde toegelaten Sebastiaan Weenink.

De Australiër Steve Finitsis, drie weken geleden nog winnaar van de Q-sourcing Squash Trophy 2008, is tijdens de KEAN Delft Open 2008 als eerste geplaatst. De Amerikaan Gilly Lane neemt de tweede plek in op de plaatsingslijst.

Speelschema hoofdtoernooi

KEAN Delft Open 2008 1e Ronde ¼ finales ½ finales Finale
Vrij. 28/11 Vrij. 28/11 Zat. 29/11 Zat. 29/11
1 Steve Finitsis (Aus)        
q Glenn Keenan (Aus)
7 Issa Kamara (S-Leo)  
  Adam Fuller (Eng)
4 Gary Wheadon (Z-Afr)    
q Andre Haschker (Dui)
8 Bart Ravelli (Ned)  
wc Sebastiaan Weenink (Ned)
  Bastiaan Meulenbelt (Ned)      
6 Rene Mijs (Ned)
q Adrian Waller (Eng)  
3 Piedro Schweertman (Ned)
q Michael Harris (Eng)    
5 Mark Rogers (Z-Afr)
  Ondrej Ertl (Tsj)  
2 Gilly Lane (VS)

Uitslagen kwalificatieronde
Andre Hascker (Dui) bt. Marc te Sluis (Ned)                11-0, 11-6, 11-2
Adrian Waller (Eng) bt. Benjamin Fischer (Zwi)          11-6, 11-6, 11-9
Glenn Keenan (Aus) bt. Reiko Peter (Zwi)                    11-7, 11-7, 11-7
Michael Harris (Eng) bt. Alexai Severinov (Rus)         11-5, 11-5, 13-11