wis_4611_copy.jpgOrla Noom heeft voor de derde keer in haar carrière een internationaal proftoernooi, meetellend voor de wereldranglijst, op haar naam geschreven. Na zeges in Frankrijk (Open de la Cite 2006) en Ierland (Bymac Leinster Open 2007) was de 23-jarige squashster vandaag de sterkste tijdens de open kampioenschappen van Praag, een zogenaamd Tour 4 evenement op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. De als eerste geplaatste Noom moest in de Tsjechische hoofdstad hard werken om beslag te leggen op de hoofdprijs van $800usd en de bijbehorende 210 punten voor de wereldranglijst.

wis_4611_copy.jpgOrla Noom heeft voor de derde keer in haar carrière een internationaal proftoernooi, meetellend voor de wereldranglijst, op haar naam geschreven. Na zeges in Frankrijk (Open de la Cite 2006) en Ierland (Bymac Leinster Open 2007) was de 23-jarige squashster vandaag de sterkste tijdens de open kampioenschappen van Praag, een zogenaamd Tour 4 evenement op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour.

De als eerste geplaatste Noom moest in de Tsjechische hoofdstad hard werken om beslag te leggen op de hoofdprijs van $800usd en de bijbehorende 210 punten voor de wereldranglijst. De speelster van MeerSquashHeroes versloeg achtereenvolgens Kanzy El Defrawy (3-1), Anna-Carin Forstadius (3-0) en Fiona Moverley (3-2), alvorens in de eindstrijd af te rekenen met de lokale heldin Lucie Fialova. Ook tegen de als vijfde gerangschikte Tsjechische had Noom de volle vijf games nodig: 11-8, 7-11, 11-3, 8-11, 11-3.

Voor de talentvolle Nederlandse, die een groot deel van het jaar buitenspel stond door een slepende heupblessure, was het de tweede keer dit jaar dat ze in de finale stond van een WISPA toernooi. Eerder dit jaar verloor ze de finale van de Eurosafe Solutions Zwolle Open 2008 van de Ierse Aisling Blake.