nathalie_kl_2008_-_kl08_h59.jpgNatalie Grinham is als enige Nederlandse squash(st)er doorgedrongen tot de kwartfinales van de Hong Kong Open 2008. Eenvoudig ging dat echter niet voor de 30-jarige Almeerse. De voormalige Australische begon goed aan haar partij tegen Madeline Perry (15). Na winst van de eerste game nam Grinham een 9-3 voorsprong in de tweede game en leek er geen vuiltje aan de lucht. Concentratieverlies zorgde er echter voor dat de Ierse alsnog langszij kwam. De volgende twee games werden eerlijk verdeeld, waarna de nummer twee van de wereld in de beslissende game snel afstand nam van Perry. Vanessa Atkinson kon het goede voorbeeld van haar landgenote niet volgen. De voormalige wereldkampioene verloor in vier games van Isabelle Stoehr uit Frankrijk.
nathalie_kl_2008_-_kl08_h59.jpgNatalie Grinham is als enige Nederlandse squash(st)er doorgedrongen tot de kwartfinales van de Hong Kong Open 2008. Eenvoudig ging dat echter niet voor de 30-jarige Almeerse. De voormalige Australische begon goed aan haar partij tegen Madeline Perry (15). Na winst van de eerste game nam Grinham een 9-3 voorsprong in de tweede game en leek er geen vuiltje aan de lucht. Concentratieverlies zorgde er echter voor dat de Ierse alsnog langszij kwam. De volgende twee games werden eerlijk verdeeld, waarna de nummer twee van de wereld in de beslissende game snel afstand nam van Perry, die tijdens het recent gehouden WK de halve finales bereikte. Na 55 minuten was het pleit beslecht: 11-9, 12-14, 11-7, 6-11, 11-6.

De als tweede geplaatste Grinham moet het nu morgenavond (lokale tijd) opnemen tegen Jenny Duncalf. De als vijfde ingeschaalde speelster uit Engeland klopte haar van een langdurige blessure teruggekeerde landgenote Tania Bailey, eveneens in vijf games. Voor Grinham wordt de partij tegen Duncalf een interessant duel. Vorige maand verloor de Nederlandse namelijk van de nummer vijf van de wereld tijdens het WK in Manchester. De voorgaande twaalf duels gingen naar Grinham.

Vanessa Atkinson kon het goede voorbeeld van haar landgenote niet volgen. De 32-jarige Nederlandse, sinds dit jaar weer woonachtig in haar geboorteland Engeland, moest haar meerdere erkennen in de Française Isabelle Stoehr. De voormalige wereldkampioene, tijdens het met $104,000usd gedoteerde WISPA Platinum toernooi in Hong Kong als achtste gerangschikt, won nog wel de openingsgame, maar na nipt verlies van de tweede game nam haar als veertiende geplaatste tegenstandster het heft in handen. Uiteindelijk werd het 12-10, 11-13, 1-11, 7-11 in het voordeel van Stoehr. De partij duurde 39 minuten.

Bij de heren werd Laurens Jan Anjema gisteren al uitgeschakeld in de openingsronde. De als veertiende geplaatste Nederlands kampioen ging voor de tweede keer in twee weken onderuit tegen Borja Golan. Nadat de Spanjaard hem begin november al de baas was tijdens de open kampioenschappen van Santiago de Compostela, stapte de ongeplaatste Golan ook dit keer als winnaar van de baan. Anjema verspeelde op 10-9 in de vierde game een matchbal en moest zich na een partij van 100 minuten gewonnen geven tegen zijn in goede vorm verkerende tegenstander: 11-5, 5-11, 11-8, 10-12, 7-11.