lj.jpgLaurens Jan Anjema heeft op weergaloze wijze de finale bereikt van de Wolverhampton Open 2008. De 25-jarige Hagenaar, tijdens het proftoernooi in Engeland als tweede ingeschaald, liet in de halve eindstrijd geen spaan heel van de jonge Pakistaan Aamir Atlas Khan. De drievoudig Nederlands kampioen, zestiende op de wereldranglijst, gunde het 18-jarige supertalent slechts zeven punten in een 37 minuten durende strijd: 11-1, 11-3, 11-3. lj.jpgLaurens Jan Anjema heeft op weergaloze wijze de finale bereikt van de Wolverhampton Open 2008. De 25-jarige Hagenaar, tijdens het proftoernooi in Engeland als tweede ingeschaald, liet in de halve eindstrijd geen spaan heel van de jonge Pakistaan Aamir Atlas Khan. De drievoudig Nederlands kampioen, zestiende op de wereldranglijst, gunde het 18-jarige supertalent slechts zeven punten in een 37 minuten durende strijd: 11-1, 11-3, 11-3.

Khan had in de eerste ronde nog opzien gebaard door de Australiër Cameron Pilley (3), begin september nog finalist tijdens de Forexx Dutch Open Squash 2008, in vier games uit te schakelen. In de eindstrijd van het zogenaamde PSA 3 star toernooi, gevuld met een totale prijzenpot van 30,000 Amerikaanse dollars, moet Anjema het nu opnemen tegen de winnaar van de partij tussen de als eerste geplaatste Engelsman Adrian Grant en diens landgenoot Alister Walker (8).

Voor de Nederlander is het de derde keer dit jaar dat hij de finale bereikt van een PSA toernooi. In de eerste week van februari won hij de Bluenose Squash Classic 2008 in het Canadese Halifax, een week eerder verloor hij de finale van de National Capital Open 2008 in het Amerikaanse Washington.


laurens_jan_85x200banner.jpg