Het hoofdtoernooi van de Pepsi Max Enschede Open Squash 2008 gaat vanavond, vanaf 18.00 uur, van start met de inbreng van ‘slechts’ twee Nederlandse speelsters, Orla Noom en Dagmar Vermeulen. De als zesde geplaatste Noom ontmoet in haar openingspartij Deon Saffery uit Wales, terwijl landgenote Vermeulen het moet opnemen tegen de Indiase Joshna Chinappa (5).

Milou van der Heijden, Melissa Meulenbelt, Cigany Sierveld en Lisette Eschweiler slaagden er eerder vandaag niet in om door te dringen tot het hoofdveld van het met $ 8,000usd gedoteerde proftoernooi, dat plaats vindt bij de Twentehallen in Enschede. Allen werden in het kwalificatietoernooi kansloos uitgeschakeld door buitenlandse oppositie. poster_enschede.jpgHet hoofdtoernooi van de Pepsi Max Enschede Open Squash 2008 gaat vanavond, vanaf 18.00 uur, van start met de inbreng van ‘slechts’ twee Nederlandse speelsters, Orla Noom en Dagmar Vermeulen. De als zesde geplaatste Noom ontmoet in haar openingspartij Deon Saffery uit Wales, terwijl landgenote Vermeulen het moet opnemen tegen de Indiase Joshna Chinappa (5). Milou van der Heijden, Melissa Meulenbelt, Cigany Sierveld en Lisette Eschweiler slaagden er eerder vandaag niet in om door te dringen tot het hoofdveld van het met $ 8,000usd gedoteerde proftoernooi, dat plaats vindt bij de Twentehallen in Enschede. Allen werden in het kwalificatietoernooi kansloos uitgeschakeld door buitenlandse oppositie.

De 17-jarige Van der Heijden was niet opgewassen tegen de Engelse Emma Chorley (2-11, 6-11, 7-11), de een jaar oudere Sierveld moest eveneens haar meerdere erkennen in een Engelse tegenstandster. Lauren Selby was met 11-6, 11-1, 11-5 te sterk voor het Nederlandse talent. De uit Nijverdal afkomstige Meulenbalt kwam te kort tegen de Tsjechische Lucie Fialova (8-11, 5-11, 10-12), terwijl Eschweiler onderuit ging tegen Kylie Lindsay uit Nieuw-Zeeland: 8-11, 1-11, 13-15.

Speelschema (1e ronde)

[1] Sharon Wee (Mal) vs. [q] Lauren Selby (Eng)
[7] Elise Ng (Hkg) vs. [q] Kylie Lindsay (N-Zl)
[4] Sarah Kippax (Eng) vs. Celia Allamargot (Fra)
[5] Joshna Chinappa (Ind) vs. [wc] Dagmar Vermeulen (Ned)
[8] Laura Hill (Eng) vs. [q] Lucie Fialova (Tsj)
[3] Manuela Manetta (Ita) vs. Vicky Hynes (Eng)
[6] Orla Noom (Ned) vs. Deon Saffery (Wal)
[2] Latasha Khan (VS) vs. [q] Emma Chorley (Eng)