Natalie GrinhamNatalie Grinham is er zondag niet in geslaagd haar eerste squashtitel als Nederlandse binnen te halen. De 30-jarige speelster verloor in de finale van de Dutch Open met 11-9 11-9 en 11-4 van de als eerste geplaatste Nicol David uit Maleisië. Het was de veertiende keer in twintig ontmoetingen dat Grinham haar meerdere moest erkennen in de nummer een van de wereld. De 24-jarige David, die in Amsterdam woont en traint, is al 38 wedstrijden ongeslagen. Finale Forexx Dutch Open Squash tussen Nicol David vs Natalie Grinham AMSTERDAM -  Natalie Grinham is er zondag niet in geslaagd haar eerste squashtitel als Nederlandse binnen te halen. De 30-jarige speelster verloor in de finale van de Dutch Open met 11-9 11-9 en 11-4 van de als eerste geplaatste Nicol David uit Maleisië.

Het was de veertiende keer in twintig ontmoetingen dat Grinham haar meerdere moest erkennen in de nummer een van de wereld. De 24-jarige David, die in Amsterdam woont en traint, is al 38 wedstrijden ongeslagen.

De in Australië geboren Grinham verspeelde zowel in de eerste als de tweede game een voorsprong, in de eerste zelfs een riante van vijf punten. David kwam beide keren pas bij 9-9 op gelijke hoogte. “Misschien ben ik er onbewust nog niet aan gewend dat we nu tot de 11 spelen”, grapte de kleine Almeerse na afloop. Sinds een paar maanden spelen de vrouwen net als de mannen een rallypuntsysteem én tot de 11 in plaats van tot de 9.

“In het begin ging het goed. Ik sloeg gewoon alles terug en liet haar de fouten maken. Maar dat is moeilijk om een hele wedstrijd vol te houden. En Nicol begon meer winners te slaan”, aldus Grinham. De derde game (11-4) was daarna een formaliteit. “Ik was mentaal moe, denk ik, omdat ik twee keer heel stom een voorsprong uit handen had gegeven.”

Grinham woont sinds 1999 in Nederland en kreeg dit jaar een Nederlands paspoort. Ze staat al jaren aan de top, is momenteel de nummer drie van de wereld, en won de Dutch Open in 2003 en 20004. David pakte de titel vorig jaar, ze won in de eindstrijd van Grinhams oudere zus Rachael (tweede van de wereld).

Natalie had gehoopt in Amsterdam haar eerste titel onder de Nederlandse vlag te pakken. “Dat was heel mooi geweest. Maar misschien was ik daardoor ook wel extra nerveus, zeker in eigen huis met veel Nederlands publiek. De druk om te presteren was vandaag wel erg hoog”, besloot de kersverse Nederlandse.

De finale bij de mannen gaat tussen de als eerste geplaatste Nick Matthew en de Australiër Cameron Pilley, die zaterdag Laurens Jan Anjema uitschakelde.