dun_a2poster_squashtour08.jpgDunlop Squash Circuit groeit verder
Afgelopen seizoen vond voor de tweede maal met succes het Dunlop Squash Circuit plaats, een leuk circuit van eendagstoernooien waar squash op de voorgrond staat. De insteek was om iedereen voldoende te laten spelen. Vier of vijf partijen was dan ook eerder regel dan uitzondering. Ook komend seizoen kunnen squashliefhebbers zich meten met andere squashers bij een van de Dunlop toernooien.

Het eerste toernooi staat gepland voor 20 september bij Topsquash Maassluis.

Ten opzichte van het eerste jaar was de opzet op verschillende plaatsen verbeterd. Zo werd Adri van Noort als wedstrijdleider toegevoegd aan het organisatieteam en vonden de toernooien niet alleen in Nederland plaats, maar ook in België (Antwerpen en Brugge) en in Luxemburg. Een ander belangrijk nieuw element was de registratie van de toernooien bij de PSA, zodat de nationale herentoppers tijdens elk toernooi prijzengeld en waardevolle punten voor de wereldranglijst konden verdienen. En met succes. Want naast leuke partijen om naar te kijken voor de hobbyspelers, kregen de talentvolle (vaak jonge) A-spelers legio mogelijkheden om een aantal plaatsjes te stijgen op de mondiale ranking zonder daarvoor de gehele wereld af te hoeven reizen.

Ook komend seizoen (2008/2009) gaat het Dunlop Squash Circuit weer verder als Benelux tour. In de periode september tot en met juni zal wederom gestreden worden voor een totale prijzenpot van 30.000 euro. Het circuit zal een vijftiental eendagstoernooien omvatten waarbij er telkens cashprijzen te verdienen zijn in de Heren A categorie. De overige categorieën kunnen schitterende sportprijzen van Dunlop winnen. Bij deelname krijgt men wederom een Dunlop Double Yellow Dot bal cadeau en een heerlijk flesje AA van subsponsor AA Drink. Verder zullen er opnieuw waardecheques van subsponsor Center Parcs verloot worden. Tot slot is de wedstrijdleiding nu aan het onderzoeken of het misschien met een interne ranglijst binnen het Dunlop Squash Circuit zal gaan werken. Inschrijven voor het Dunlop Squash Circuit kan via www.toernooi.nl.

Peter Blommaert, productmanager van Dunlop, reageert enthousiast op de eerste twee jaar dat zijn organisatie het Dunlop Squash Circuit ondersteunt: "We zijn inmiddels gegroeid naar een volwaardig circuit op 12 locaties en meer dan 750 deelnemers. In het nieuwe seizoen breiden we het circuit uit naar 15 centra. Naast het intensieve contact met de squashers zelf, is het ook een prima ondersteuning gebleken voor centrumeigenaren voor het Dunlop-merk dat ze voeren. We denken er zelfs over om het concept ook toe te gaan passen in de badmintonmarkt met ons merk Carlton."