Vanessa Atkinson is er met pijn en moeite in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales van de Alexandria Open 2008. De 31-jarige squashster, de nummer twee van de plaatsingslijst, had de volle vijf games nodig om Lauren Siddall van zich af te houden. In de bovenste helft van het schema slaagde Orla Noom er niet in om de laatste vier te bereiken van het met USD $25,000 gedoteerde WISPA toernooi in Egypte. Vanessa Atkinson is er met pijn en moeite in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales van de Alexandria Open 2008. De 31-jarige squashster, de nummer twee van de plaatsingslijst, had de volle vijf games nodig om Lauren Siddall van zich af te houden.

De nummer 9 van de wereld begon geweldig aan de partij tegen de ongeplaatste Engelse. Na winst van de eerste twee games leek de voormalige wereldkampioene dan ook op een simpele overwinning af te stevenen, maar haar tegenstandster dacht daar anders over. Siddall won de volgende twee games en bracht Atkinson ook in de vijfde en beslissende game aan het wankelen. De Nederlandse bleef echter overeind en mocht na een klein uur spelen opgelucht adem halen: 11-1, 12-10, 4-11, 8-11, 11-8.

In de halve eindstrijd stuit Atkinson nu op de 18-jarige Annie Au uit Hong Kong. Zij klopte verrassend de lokale heldin Engy Kheirallah (3) in vijf games.
 

In de bovenste helft van het schema slaagde Orla Noom er niet in om de laatste vier te bereiken van het met USD $25,000 gedoteerde WISPA toernooi in Egypte. Noom kon de als vierde ingeschaalde Raneem El Weleily uit het gastland een game bijhouden, maar na verlies van de eerste game was de koek op voor de 22-jarige Hoofddorpse: 9-11, 3-11, 3-11.

De Egyptische stuit nu op wereldkampioene Rachael Grinham uit Australië. De favoriete had vier games nodig om zich te ontdoen van de Engelse qualifier Laura Hill.