nathalie_kl_2008_-_kl08_h59.jpgDe Nederlandse Natalie Grinham is er niet in geslaagd om de CIMB Malaysian Open 2008 op haar naam te schrijven. De 30-jarige Almeerse, de nummer twee van de plaatsingslijst, was in de eindstrijd van het met $53,500usd gedoteerde proftoernooi in Kuala Lumpur totaal niet opgewassen tegen de mondiale lijstaanvoerster Nicol David. De grote favoriete uit Maleisië kwam in eigen land furieus uit de startblokken en won de eerste game in no-time (11-1) van onze landgenote. Hoewel Grinham in de tweede en derde game wel beter tegenstand bood, was ze niet in staat om het de 24-jarige David lastig te maken. Daarvoor was het spel van de in Amsterdam woonachtige Maleisische simpelweg te goed: 1-11, 4-11, 6-11. De partij duurde 31 minuten. nathalie_kl_2008_-_kl08_h59.jpgDe Nederlandse Natalie Grinham is er niet in geslaagd om de CIMB Malaysian Open 2008 op haar naam te schrijven. De 30-jarige Almeerse, de nummer twee van de plaatsingslijst, was in de eindstrijd van het met $53,500usd gedoteerde proftoernooi in Kuala Lumpur totaal niet opgewassen tegen de mondiale lijstaanvoerster Nicol David.

De grote favoriete uit Maleisië kwam in eigen land furieus uit de startblokken en won de eerste game in no-time (11-1) van onze landgenote. Hoewel Grinham in de tweede en derde game wel beter tegenstand bood, was ze niet in staat om het de 24-jarige David lastig te maken. Daarvoor was het spel van de in Amsterdam woonachtige Maleisische simpelweg te goed: 1-11, 4-11, 6-11. De partij duurde 31 minuten.
 Grinham zal zich nu moeten richten op de CIMB Singapore Masters 2008. Dit WISPA Gold toernooi staat volgende week op het programma. De voormalige Australische is daar wederom als tweede geplaatst, achter David. In de eerste ronde treft de nummer twee van de wereld de Française Isabelle Stoehr. Ook Orla Noom doet in Singapore mee, zij moet zich via de kwalificaties zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Voormalig wereldkampioene Vanessa Atkinson en Nederlands kampioene Annelize Naudé zijn tijdens het Aziatische proftoernooi niet van de partij.