De 26-jarige Karen Kronemeyer is er in geslaagd om door te dringen tot de halve finales van de open kampioenschappen van Mexico. Tijdens het met $16,000usd gedoteerde proftoernooi in Pachuca klopte de als vijfde geplaatste Nederlandse gisterenavond (plaatselijke tijd) verrassend de hoger aangeslagen Latasha Khan (2). De 26-jarige Karen Kronemeyer is er in geslaagd om door te dringen tot de halve finales van de open kampioenschappen van Mexico. Tijdens het met $16,000usd gedoteerde proftoernooi in Pachuca klopte de als vijfde geplaatste Nederlandse gisterenavond (plaatselijke tijd) verrassend de hoger aangeslagen Latasha Khan (2).

Kronemeyer, de nummer 49 van de wereld, had slechts drie games nodig om de Amerikaanse, die 26 plekken hoger staat op de wereldranglijst,naar huis te sturen: 9-7, 9-7, 9-0. De partij duurde 29 minuten.
Bij de laatste vier stuit Kronemeyer nu op de Nieuw-Zeelandse Louise Crome. De nummer drie van de plaatsingslijst was met 9-2, 10-8, 9-5 te sterk voor het Egyptische toptalent Heba El Torky.

De tweede halve finale gaat tussen de plaatselijke favoriete Samantha Teran (1) en de als vierde ingeschaalde Donna Urquhart uit Australië. De Mexicaanse won eenvoudig met 9-0, 9-0, 9-1 van Deon Saffery uit Wales, Urquhart versloeg Georgina Stoker: 10-9, 9-4, 10-8.