Tom Hoevenaars is er niet in geslaagd om de openingsronde van de Movida International 2008 te overleven. In het Franse Toulouse ging de als achtste geplaatste Nederlander met duidelijke cijfers onderuit tegen de 29-jarige Stephane Galifi: 7-11, 6-11, 5-11. Tom Hoevenaars is er niet in geslaagd om de openingsronde van de Movida International 2008 te overleven. In het Franse Toulouse ging de als achtste geplaatste Nederlander met duidelijke cijfers onderuit tegen de 29-jarige Stephane Galifi: 7-11, 6-11, 5-11.

De Franse qualifier maakte tijdens het met $10,000usd gedoteerde PSA toernooi in zijn eigen land zijn rentree na een twee jaar durende schorsing vanwege dopinggebruik. De voormalige nummer 40, jarenlang gezien als een van de grootste mondiale talenten, liet tegen de 20-jarige Hoevenaars zien het squashen niet verleerd te zijn. Galifi stuit nu op zijn landgenoot Romain Tenant die de nummer drie van de plaatsingslijst, Mathieu Castagnet (Fra), uitschakelde.

Rene Mijs en Bart Ravelli sneuvelden eerder in de week al in het kwalificatietoernooi. Beiden verloren van de Engelsman Olivier Pett.