hindle_klein.jpgVan 4 tot 6 juli 2008 organiseert Bradley Hindle een driedaagse squashworkshop in Praag. De Australische topsquasher, tevens coach bij Squash Almere, richt zich met dit ‘minitrainingskamp' op fanatieke squashers die in een unieke en schitterende omgeving hun technische, tactische en fysieke aspecten van het squashspel willen verbeteren. SquashLife stelde daarom een paar vragen aan de nummer 69 van de wereld.

Bradley Hindle (onder) in actie tegen Dylan Bennett tijdens de Forexx Dutch Open Squash 2007

Allereerst, hoe komt het dat een Australische squashprofessional zich hier in Nederland gevestigd heeft? "In 2004 ben ik vanuit Australië naar België verhuisd om met Shaun Moxham en David Palmer aan de slag te gaan. Dat was uiteraard fantastisch voor mijn spel, maar na verloop van tijd merkte ik dat ik een aantal elementen miste om door te groeien. Na een aantal gesprekken en een proefperiode in Nederland, besloot ik om in 2006 naar Almere te verhuizen om daar onder leiding van Tommy Berden en Lucas Buit te gaan trainen."

Je bent een full time squashprofessional. Hoe kwam het dat je in Almere ook aan de slag bent gegaan als coach? "Dat was eigenlijk puur toeval. Ik vind het geweldig om met gemotiveerde mensen te werken, of dat nu voor mijn eigen training is of voor anderen. En in Almere ontmoette ik een aantal squashspelers dat zich heel graag wilde verbeteren. Door hun enthousiasme kon ik simpelweg geen nee zeggen."

Een squashworkshop in Praag klinkt erg leuk, maar wat leren de deelnemers daar eigenlijk allemaal? "Het is een driedaagse clinic, beginnend op 4 juli, waar de spelers de nieuwste technische, tactische, mentale en fysieke aspecten van de sport voorgeschoteld krijgen. Op de vrijdag- en zaterdagavond staan er ook trips in Praag zelf op het programma, dus iedereen krijgt ook de gelegenheid om deze schitterende stad te bezichtigen."

Voor wie is de workshop bedoeld? "Voor iedereen die zijn spel wil verbeteren in een unieke omgeving. Je kunt het wel typeren als een korte maar intensieve ‘trainingsvakantie'."

Heb je deze workshops wel eens eerder gedaan? En zo ja, hoe ging dat in zijn werk? "Ja, ik heb deze al regelmatig gegeven in de Verenigde Staten. Mensen kwamen dan vanuit heel Noord-Amerika naar een plek net buiten New York om te trainen. En wat mij het meest opviel was dat de meeste deelnemers niet alleen daar waren om met de squashprofessionals te trainen, maar ook om andere mensen te ontmoeten. Er waren er genoeg die er ook zakelijk voordeel uit gehaald hebben. Squash was like the glue that got everyone together!"

Interesse om ook mee te doen aan de squashworkshop in Tsjechië? Neem dan contact op met Bradley Hindle per telefoon 06-29 129 385 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..