Lucas BuitEx-internationaal prof-squasher en tegenwoordig internationaal speler bij de Masters Lucas Buit heeft afgelopen maandag zijn tweede Britse Open Squash titel binnen een jaar veroverd in de Masters categorie 40+. Ellie Pierce heeft voor de tweede keer op rij de Britse Open Squash titel gewonnen in de categorie 45+.

Ex-internationaal prof-squasher en tegenwoordig internationaal speler bij de Masters Lucas Buit heeft afgelopen maandag zijn tweede Britse Open Squash titel binnen een jaar veroverd in de Masters categorie 40+.

De inmiddels 40-jarige fitte Buit had weinig moeite met zijn Engelse tegenstander Yawar Abbas. Buit won met straight games van Abbas, 3-0: 9/0, 9/0, 9/3 (29 min).

Ellie Pierce heeft voor de tweede keer op rij de Britse Open Squash titel gewonnen van Samantha Willis (Eng) met 3-1:9/2, 6/9, 9/3, 9/0 (32m) in de categorie 45+.

Pierce is geboren in Boston USA, was een professioneel squashspeelster van 1989 tot 1998 en momenteel professioneel squashtrainer bij Amstelpark in Amsterdam. Aan de top van haar carrière stond zij op de 24ste plaats van de wereldranglijst. Ellie Pierce won in september 2007 ook de Masters-titel.

Lucas Buit

Ellie Pierce