De Nederlandse squashdames zijn er niet in geslaagd om de finale van de Europese Kampioenschappen voor landenteams te winnen. In eigen land was de formatie van bondscoach Nicole Beumer kansloos tegen het ongenaakbare Engeland, dat daardoor voor de 31e opeenvolgende keer de Europese titel wist te bemachtigen. De Nederlandse squashdames zijn er niet in geslaagd om de finale van de Europese Kampioenschappen voor landenteams te winnen. In eigen land was de formatie van bondscoach Nicole Beumer kansloos tegen het ongenaakbare Engeland, dat daardoor voor de 31e opeenvolgende keer de Europese titel wist te bemachtigen.

Karen Kronemeyer ging in de eerste wedstrijd, op positie drie, met 0-9, 5-9, 0-9 hard onderuit tegen Alison Waters. Kopvrouw Vanessa Atkinson kon de partij vervolgens niet in evenwicht trekken. De mondiale nummer 9 had alleen in de tweede game iets in te brengen tegen de Engelse Vicky Botwright, die een positie lager staat op de mondiale ranglijst. Met een 2-9, 8-10, 3-9 nederlaag werd het pleit beslecht voor de Nederlandse squashsters. De nederlaag van Annelize Naudé tegen Jenny Duncalf (4-9, 1-9) in de zogenaamde ‘dead rubber’, was daardoor slechts goed voor de statistieken.

De Nederlandse herenploeg, die gisteren te kort kwam tegen Frankrijk, speelt later vandaag in de strijd om het brons tegen Duitsland.