Woensdag 12 september gaat de eredivisie squash weer van start, met wederom een grote Almeerse inbreng. Het damesteam van Hemubo / Squash Almere heeft zich ten opzichte van vorig jaar, toen het in de halve finales van de Play-Offs werd uitgeschakeld door Amstelpark, spectaculair versterkt. Het herenteam daarentegen begint enigszins verzwakt aan het nieuwe seizoen.

Aan de dameskant is de Almeerse formatie er, met behulp van hoofdsponsor Hemubo, in geslaagd om twee wereldtoppers toe te voegen aan de spelerslijst. De Australische Rachael Grinham (nummer drie van de wereld) en Alison Waters uit Engeland (13e op de mondiale ranglijst) verdedigen komend seizoen de clubkleuren van het squashcentrum dat gelegen is op het Fanny Blankers Koen Sportpark. Samen met kopvrouw Natalie Grinham en de 23-jarige Margriet Huisman beschikt Hemubo / Squash Almere dan ook over een basisteam dat zich ten doel heeft gesteld om landskampioen te worden. Bovendien beschikt de Almeerse club nog over meervoudig international Daphne Albada Jelgersma en de drie grootste talenten van Nederland, Milou van der Heijden, Melissa Meulenbelt en Ilona Lagerweij.
 
Bij de heren moet Hemubo / Squash Almere het komende seizoen aantreden zonder viervoudig Nederlands kampioen Tommy Berden. De Almeerder is nog onvoldoende hersteld van een peesblessure, die hij vorig seizoen opliep. De 23-jarige Dylan Bennett leidt het herenteam, dat verder bestaat uit de in Almere woonachtige Australiër Bradley Hindle, nieuwkomer Niels Hoevenaars, Bastiaan Meulenbelt, Stefan Eveleens en Natalie Grinham. Voor de 29-jarige Australische, de op één na beste speelster ter wereld, is het de eerste keer dat ze uitkomt in de herencompetitie. Het doel voor de heren is ten opzichte van vorig jaar ongewijzigd. De Almeerse mannen (en vrouw) richten zich op het bereiken van de Play-Offs, het afsluitende toetje van de squashcompetitie waaraan de vier beste teams mee doen.
 
De dames van Hemubo / Squash Almere treden komende woensdag in eigen huis aan tegen promovendus Centre Court uit Wijk bij Duurstede. Rachael Grinham maakt in deze wedstrijd haar debuut. De eerste wedstrijd van het herenteam is uitgesteld naar dinsdag 25 september in verband met de afwezigheid van verschillende spelers, als gevolg van de Europese Kampioenschappen voor clubteams dat in dezelfde week plaats vindt in Boedapest.