Het individuele toernooi is 1 augustus begonnen, waarbij de Nederlanders in actie zijn gekomen. De eerste wedstrijd werd gespeeld door Milou van der Heijden, zij speelde tegen Tong Tsz Wing uit Hong Kong, uitslag 0-3 (9/2,9/3,9/0). De verwachtingen waren hoger dan het resultaat, want het liep niet zoals het had moeten lopen. De tweede wedstrijd was voor Ilona Lagerweij, zij mocht aantreden tegen Sarah Cardwell uit Australië. Ook deze wedstrijd ging verloren met ...

Het individuele toernooi is 1 augustus begonnen, waarbij de Nederlanders in actie zijn gekomen.

De eerste wedstrijd werd gespeeld door Milou van der Heijden, zij speelde tegen Tong Tsz Wing uit Hong Kong, uitslag 0-3 (9/2,9/3,9/0). De verwachtingen waren hoger dan het resultaat, want het liep niet zoals het had moeten lopen. De tweede wedstrijd was voor Ilona Lagerweij, zij mocht aantreden tegen Sarah Cardwell uit Australië. Ook deze wedstrijd ging verloren met 3-0 (9/4,9/1,9/3). Hierna was het de beurt voor Cigany Sierveld, zij kwam uit tegen Pushppa Dev uit Maleisie. Helaas was de eerste dag geen al te beste dag voor de Nederlanders, want ook Cigany ging ten onder met 3-0 (9/0,9/1,9/5). Enfin, gelukkig konden we nog hoop hebben, want Melissa Meulenbelt had de eerste ronde een bye, zodat zij nog wel mocht uitkomen in het hoofdtoernooi, de volgende dag.

Melissa stelde ons niet teleur toen zij donderdagochtend aantrad, zij won haar wedstrijd met 3-0 tegen Alushca Botha uit Zuid Afrika. Ilona mocht haar kunsten vertonen tegen Ding Yating uit China, de kopvrouw van het Chinese team. Na deze wedstrijd werd dan ook vastgesteld dat China geen aanspraak kon maken op de wereldtitel, want deze Chinese nr. 1 ging er in 8 minuten zuivere speeltijd vanaf met 3 keer 9-0.
Hierna mocht Melissa nog aantreden voor haar tweede wedstrijd in de hoofdronde, en dat liep uit op een teleurstelling. Melissa ging ten onder tegen Kerry Wickett uit Nieuw Zeeland met 3-0 (9/1,9/0,9/6). Dus uiteindelijk betekende dit dat de Nederlanders na twee dagen allemaal uit het hoofdtoernooi waren gevlogen, waarbij gerust mag worden aangegeven dat het toernooi bijzonder sterk bezet was.

Voor degene die de uitslagen wil volgen, deze zijn te vinden op de officiële wk site : http://www.hksquash.org.hk/wjw2007/draw.html

Al met al toch een paar vervelende dagen qua squashresultaten, maar gelukkig leidt de sfeer in het team er niet onder. Nu maar hopen op een goede loting voor het team-event, zodat we daar goed voor de dag komen.

Groeten uit een verschrikkelijk warm en benauwd Hong Kong!

Marcel Lagerweij