Women's World Team Squash Championships, Edmonton, Canada

EDMONTON - Nederland-Duitsland: 2-1
De eerste poulewedstrijd van de Oranje dames zit er op bij de Womens World Team’s. Maandagnacht -Nederlandse tijd- speelde Nederland tegen Duitsland en won met 2-1.

Vanessa Atkinson mocht de spits afbijten tegen de Duitse Kathrina Witt. Het wedstrijdverloop kende geen verrassing, ‘onze’ nummer één was op alle fronten beter dan de Duitse en won met 3-0.(9/1, 9/5, 9/6).

Annelize Naudé speelde de tweede wedstrijd van de avond tegen Kathrin Rohrmuller. Rohmuller heeft een wat afwijkende techniek en heeft een lastig spel. Naudé domineerde de rallies en kon door haar tempo de Duitse goed te sturen in de wedstrijd. Naudé stond fris op de baan en liet een goede indruk achter. Ze won binnen 30 minuten met 3-0 (9/1, 9/6, 9/2).

Op de derde positie speelde Margriet Huisman tegen Carola Weiss. Huisman kwam na een voorzichtige start op een 2-0 voorsprong. Weiss vocht zich goed terug in de wedstrijd en vanaf het einde van de tweede game ging de strijd gelijk op.
Beide dames gaven elkaar geen duimbreedte toe en vochten voor ieder punt. Een gevolg was lange rallies met veel mooie pick-ups van beide kanten. Dit was voor de neutrale toeschouwer een mooie match om te zien. Ook een aantal Nederlandse Canadezen moesten toezien hoe de wedstrijd langzaam kantelde en er een beslissende vijfde game gespeeld moest worden. Aankijkend tegen een 6-1 achterstand leek Margriet te gaan verliezen, maar toch kwam Huisman op matchpoint. Helaas kon Huisman deze op een haar na niet verzilveren. De winst ging naar de Duitse en Huisman verloor na een goede wedstrijd in 75 minuten met 3-2 (9/4, 9/6, 6/9, 8/10).

Simultaan met de wedstrijd van Nederland speelde Australië tegen Zuid Afrika. De Afrikanen wonnen met 2-1. Morgen treffen wij de Zuid-Afrikanen om 15.00 uur (23.00 uur Nederlandse tijd)

Gastland Canada verloor van de Fransen 2-1

 

 Margriet Huisman, Vanessa Atkinson, Orla Noom, Annelize Naude, Jan Willem Koopman

 

Jan Willem Koopman, Margriet Huisman, Vanessa Atkinson, Annelize Naude en Orla Noom