Women's World Team Squash Championships, Edmonton, Canada 

Nederland speelt vannacht om 02:30 uur de eerste wedstrijd van de Women's World Team Squash Championships in Canada tegen Duitsland. De Nederlandse dames zijn als vierde geplaatst en klaar voor de strijd!

De Nederlandse damesselectie is in Edmonton, Canada, voor de World Womens Team Championchips na een lange reis van 22 uur.

Vrijdag hebben Vanessa Atkinson, Annelize Naude, Orla Noom en Margriet Huisman ondanks een flinke jetlag toch gelijk getraind en 's middags was er tijd om te shoppen. Onder andere voor een teamoutfit voor de openings- en sluitings ceremonie. 

Gisteren, zaterdag heeft het team twee trainingssessies gehad en de openings ceremonie van het WK 2006. Als team moest de Nederlandse selectie achter de Nederlandse vlag aan lopen. Aansluitend was een diner met verschillende speeches en is het WK 2006 officieel geopend.

Feitelijk staan we er goed voor. Vanessa, Annelize, Orla en Margriet zijn fit en klaar voor dit WK.  Nederland is als vierde geplaatst en speelt vannacht om 02:30 uur (18:30 uur lokale tijd in Canada) de eerste wedstrijd tegen Duitsland. Duitsland treedt waarschijnlijk aan met Daniela Schumann op één, Katharina Witt op twee en Kathrin Rohrmeuller op drie.

De tweede wedstrijd is tegen Zuid Afrika. Zuid Afrika kennen we nog goed van afgelopen augustus. Nederland heeft daar  vier testseries gespeeld. Een verschil is wel dat Zuid Afrika nu uitkomt met de nationaal kampioen Tenille Swartz op één (Tenille Swartz kun je komend competitie seizoen overigens ook in Nederland zien spelen bij de Eredivisie).

De derde wedstrijd is op het glass court tegen Australie, als vijfde geplaatst, met de geduchte tegenstander Kasey Brown op één, Melissa Martin op twee en Amelia Pittock op drie.

Morgenavond meer nieuws!

 Margriet Huisman, Vanessa Atkinson, Orla Noom, Annelize Naude, Jan Willem Koopman

 

Jan Willem Koopman, Margriet Huisman, Vanessa Atkinson, Annelize Naude en Orla Noom