Impuls Squash Open 2006 in Weert Op 15, 16 en 17 september organiseert sportcentrum Impuls Weert een professioneel squashtoernooi gecombineerd met een recreantentoernooi. Het professionele squashtoernooi staat in het teken van vele topsquashers die gaan strijden voor het prijzengeld, vastgesteld op 3.000 dollar. De recreanten spelen met verschillende speelsterktes, voor enkele mooie Dunlop-prijzen!
Op 15, 16 en 17 september organiseert sportcentrum Impuls Weert een professioneel squashtoernooi gecombineerd met een recreantentoernooi. Het professionele squashtoernooi staat in het teken van vele topsquashers die gaan strijden voor het prijzengeld, vastgesteld op 3.000 dollar. Naast het prijzengeld kunnen deze spelers ook punten verdienen voor hun plaats op de wereldranglijst (PSA). De recreanten spelen, logischerwijs in het recreantentoernooi met verschillende speelsterktes, voor enkele mooie Dunlop-prijzen!

Op vrijdag 15 september gaat het PSA-toernooi van start. Op deze dag moeten 16 squashers strijden voor een plaats in het hoofdtoernooi, dat plaats biedt aan 4 gekwalificeerde spelers. Tijdens de kwalificatieronde zijn er verscheidene Nederlandse spelers te bewonderen, als Lucas Buit en Tom Hoevenaars.

Het hoofdtoernooi wordt aangevoerd door de Hongaar Adras Torok, die momenteel plaats 85 op de wereldranglijst bestrijkt. Romain Tenant (Fra,158) is als tweede geplaatst en Patrick Gaessler (Dui,161) en Philip Nightingale (Eng,170) bezetten respectievelijk de derde en de vierde plaats op de plaatsingslijst. Het hoofdtoernooi is al verzekerd twee Nederlandse deelnames, namelijk de als achtste geplaatste Rene Mijs (180) en Bastiaan Meulenbelt (Wildcard,281). Er zullen 16 squashers deelnemen aan het hoofdtoernooi die een afvalronde spelen, waar op zaterdag de kwartfinales gespeeld zullen worden. De halve finales en de finale vinden plaats op zondag.

Het recreantentoernooi zal bestaan uit ongeveer 50 tot 100 deelnemers. Deze squashers worden ingedeeld, naar mate van hun speelsterkte, in poules met daarna afvalrondes en kruisfinales, halve finales en de finale. Het recreantentoernooi gaat zaterdag van start en de finale wordt ook op zondag gespeeld.

Voor het recreantentoernooi is de organisatie nog op zoek naar recreanten die op het recreantentoernooi willen spelen. Inschrijven kan tot 12 september op www.toernooi.nl of www.impulslifestyle.com. Het inschrijfgeld bedraagt €15,-. Wil men deelnemen aan het buffet op zaterdagavond, dan bedraagt het inschrijfgeld €20,-. Bij inschrijving krijgt iedere speler gratis een uniek toernooi T-shirt.


 

 

Impuls Squash Open 2006 in Weert