Interland testseries tussen Zuid Afrika en Nederland. Op 14 augustus 2006 naar Kaapstad. Een kleine 45 minuten verder zijn we in ons resort voor de komende twee dagen. Op de dag van aankomst is het lekker weer. Vandaag echter veel regen. De spelers en staf zitten in een soort van huisjes aan de kust, met een strand van 6 km. lengte. Het ziet er fantastisch uit, alleen zijn niet alle daken berekend op het vallende water.

Interland testseries Zuid Afrika <> Nederland

Vierde testserie Kaapstad
Datum 14 augustus 2006               Naar Kaapstad 

Op Weg naar Kaapstad

Een kleine 45 minuten verder zijn we in ons resort voor de komende twee dagen. Op de dag van aankomst is het lekker weer. Vandaag echter veel regen. De spelers en staf zitten in een soort van huisjes aan de kust, met een strand van 6 km. lengte. Het ziet er fantastisch uit, alleen zijn niet alle daken berekend op het vallende water.

De clinic van gisteravond met Richard, Rodney Durbach, Sjef en JW werd warm ontvangen. Zo’n 55 kinderen met veel ouders waren aanwezig in de Fish Hoek Squashclub en hebben gedurende 1 ½ uur genoten van hetgeen wat de coaches hen voorschotelden.

Om 18:00 uur beginnen de wedstrijden. Het zal er opnieuw om gaan spannen. De vorige ontmoetingen hebben laten zien dat er een 5-3 overwinning voor beide teams mogelijk is. Hopelijk zijn wij dat vanavond!

Zuid Afrika                                      Nederland                             uitslag en                   
Diana Argyle                                     Vanessa Atkinson                  0-3                              
Karen van der Westhuizen                Annelize Naude                     1-3
Siyoli Lusaseni                                   Margriet Huisman                  1-2(opgave huisman)
Milnay Louw                                      Milou van der Heijden           0-3      
Rodney Durbach                               Dylan Bennett                                   3-1                 
Clinton Leeuw                                   Tom Hoevenaars                    3-0                  
Stephen Coppinger                            Bastiaan Meulenbelt              3-0                 
Rudi  Willemse                                  Bastiaan Meulenbelt              2-3

Margriet begon voortvarend tegen de 23 jarige Siyoli Lasaseni. De Zuid Afrikaanse is een goede loper en heeft veel slagen in huis. Huisman zette haar goed weg en hield het spel goed tight. Er leek geen vuiltje aan de lucht totdat Margriet in de derde game (2/0, 2/0 winst) over de voet van Lusaseni struikelde. Met een pijn vertrokken gezicht stapte ze van de baan. Ze probeerde het later nog wel en speelde op karakter de derde game nog uit. Daarna werd besloten om de partij te staken en schudde ze teleurgesteld de hand van de Zuid Afrikaanse.

Milou speelde ondertussen op baan 1 tegen de nummer 1 van Zuid Afrika < 19: Milnay Louw. Tommy Berden kon haar match nog kijken en moest daarna zijn vlucht naar Holland halen. Milou gaf haar tegenstander geen kans. Een goede prestatie van onze vrijuit spelende jeugdspeelster. Ze won met 3-0 en bracht de spanning weer terug in de laatste testserie.

Voor Annelize is het spelen op vaderlandse bodem uiteraard een speciale gelegenheid. Zo wisselden goede fases en mindere momenten elkaar af. Karen van Westhuizen pakte nog wel een game, maar daar bleef het dan ook bij. Vooral de tweede game van Naude was prima. De nummer 2 van Nederland won met 3-1 en nu was het de beurt aan Vanessa om de volgende wedstrijd naar het Hollandse kamp te halen.

Atkinson speelde tegen Diana Argyle. De Zuid Afrikaanse werd continu weggezet en kreeg geen kans tegen de huidige nummer 2 van de wereld. Met 3 punten tegen “chopteVanessa in no-time Argyle van de baan. Weer een puntje erbij.

De mannen
Bastiaan Meulenbelt moest wederom aantreden tegen Stephan Coppinger en moest na 40 minuten opnieuw zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Hij speelde okee, Stephan is te goed. Vervolgens speelde Tom hoevenaars tegen Clinton Leeuw. Tom speelde bij vlagen zeer goed, kwam met 2-1 voor, maar na 75 zware minuten ging Clinton er met de winst vandoor. Bastiaan zijn tweede (jeugd-) wedstrijd was tegen Rudi Willemse. Hij wist de wedstrijd met 3-2 te winnen na 80 zware minuten. Een zeer goede prestatie van onze Youngster. De technische staf is opgevallen dat we tijdens deze testserie met twee totaal verschillende Bastiaan spelers te maken hebben gehad. In zijn senior wedstrijden, wanneer de druk hoog is en hij geen tijd heeft, speelt hij zijn beste squash. In zijn junior wedstrijden, wanneer het tempo aanmerkelijk lager ligt, heeft hij beduidend meer moeite om squashend de juiste beslissingen te maken, Bastiaan heeft dan de neiging om zijn concentratie snel te verliezen. Maar alles bij elkaar een schitterende prestatie van deze 18 jarige. 9 uur wedstrijdsport is niet niks!

Tenslotte moesten de beide nummers één aantreden voor de laatste en beslissende match uit deze testseries. Dylan begon voortvarend, won de eerste met 9-7 van wereldtopper Rodney Durbach. Kreeg het toen fysiek lastig en moest met 1-3 na 62 minuten het onderspit delven. Het was een waardige afsluiting van vier bijzondere testseries, waarbij Dylan gelukkig voor hem, steeds beter is gaan spelen.

De totale uitslag was 17-15 voor S.A.
De technische staf is zeer tevreden gezien de moeilijke omstandigheden waarmee de ploeg te maken heeft gehad. Opgaves in drie wedstrijden in winnende fases van Tommy Berden, Annelize Naude en Margriet Huisman hadden de stand er heel anders kunnen doen uitzien. Tommy’s blessure in de eerste wedstrijd had ook tot gevolg dat de spelers allemaal een plekje omhoog moesten schuiven. Waardoor de druk aan de herenkant werd opgevoerd. Al met al zeker ook voor de dames een goede voorbereiding met het oog op de WK teams eind september. Daarvoor is nog de Britsh Open. Een belangrijk toernooi. Deze titel staat voor spelers hoog op de verlanglijst, ook voor Vanessa Atkinson. Naast alle toernooien die ze al op haar palmares heeft staan is de Britsh Open wel een hele speciale, die ze graag zou willen winnen.

Holland vlak voor vertrek uit P.E. naar Kaapstad

Dinsdag 15 augustus vertrekken we naar de Waterfront. Dit is de laatste locatie voordat we morgenavond terugvliegen naar Nederland. De City Lodge Hotel ligt aan de haven en kijkt uit over de zee, de tafelberg en de “Lions Head”. Tijd om wat van de omgeving te gaan zien…

Ons waar nog nie in zo schoon land gewees

Dankie