Interland testseries Zuid Afrika <> Nederland

Derde testserie Port Elisabeth

Datum: 11 en 12 augustus 2006

Vrijdag 11 augustus 2006
Vandaag een trainingsdag en tijd om alvast wat te wennen aan de club waar we morgen onze derde testserie gaan spelen. Het is een club met een Regio functie. Er wordt veel competitie gespeeld. Ook bij de jeugd zijn er sterke school- series. De banen, 8 in totaal, zijn prima. Wel valt de bal snel dood voor en achterin de baan. 

 

                Squashclub P.E.                                                                Training in het hotel

 

In de loop van de middag is de ploeg naar de P.E. club gegaan. Vanessa en de coaches hebben daar een clinic gegeven aan de lokale boys. Op diverse banen werd er steeds in kleine groepjes training gegeven. Hier werd met groot enthousiasme op gereageerd.

 

  

             Richard (S.A), Vanessa, Sjef                                         Vanessa met de regio jeugd van P.A.

 

Aansluitend kwamen vanuit de Regio diverse clubspelers een dubbel spelen, tegen de selecties van S.A en Holland. Met dit hele gezelschap werd nog een BBQ gehouden in het gastvrije Port Elisabeth.

Zaterdag 12 augustus 2006
De dag van testserie nr. 3 .Om half één gaan we richting de club. De wedstrijden starten om 14.30 uur. De sfeer is prima in de ploeg, met dien verstande dat het met onze nr.1 nog lang niet goed gaat. Tommy ondervindt nog veel last van zijn duim. Er is zit nog weinig knijpkracht in. Het spelen is dan ook voorlopig niet mogelijk.Het siert Tommy dat hij er ogenschijnlijk niet chagrijnig van wordt. Bastiaan Meulenbelt is gisteren nog op safari geweest met Ita (vrouw van Sjef) en hun twee dochters. Veel olifanten en buffels (wat zijn ze groot), helaas geen leeuwen aldus Bas. Voor aanvang van de wedstrijden hebben we nog een clinic court movement, aan de regio coaches gegeven.

Uitslagen 12 augustus:

Zuid Afrika                                      Nederland                             Uitslag                   

Claire Nitch                                       Vanessa Atkinson                  0-3                 
Diana Argyle                                     Annelize Naude                     3-2

Juanette le Roux                                Margriet Huisman                  1-3
Annemie Tait                                      Milou van der Heijden           1-3      
Rodney Durbach                               Dylan Bennett                                   3-0                 
Mike Tootill                                       Tom Hovenaars                      3-0                 
Stephen Coppinger                            Bastiaan Meulenbelt              3-0                 
Rudi van Niekerk(junior)                   Bastiaan Meulenbelt(junior)   2-3      

Dit brengt de totale stand na 3 series op 11-13 in het voordeel van Zuid Afrika.

Wedstrijd verslag
Bij de dames openden Milou en Margriet de derde testseries. Margriet speelde opnieuw tegen Juanette le Roux. Het is de thuisbasis van de Z. Afrikaanse. Margriet speelde naar behoren, en won met 3-1. Wel speelde Le Roux duidelijk beter dan de vorige ontmoeting. Milou van der Heijden speelde haar wedstrijd naast Margriet tegen de 18 jarige Annemie Tait. De banen waren koud en de speelsters hadden wat problemen om in hun ritme te komen. Toch wist Milou de wedstrijd naar zich toe te trekken. Milou na de 3-1 overwinning: “” Ik heb niet mijn beste squash gespeeld, maar voor vandaag in elk geval voldoende””.

Vanessa speelde wedstrijd nr. 3 tegen opnieuw Claire Nitch. Voor de kopvrouw van de Z.A. ploeg de laatste testserie. In Kaapstad zal ze niet meer meedoen. Maar goed haar zien we ongetwijfeld terug in september, tijdens de WK teams in Canada. Binnen no-time had vanessa de klus geklaard, ze won zonder problemen met 3-0. Nitch nam veel risico, sloeg veel down en gaf te weinig ruimte voor racketswing, wat tot uiting kwam in een ongelukkige botsing toen ze tegen het racket van Vanessa aanliep.
 
Annelize wil altijd graag goed presteren, zeker in haar eigen vaderland. Tegen Diana Argyle lukte het haar in het begin niet om haar gebruikelijke niveau te halen. Ze kwam al snel achter met 2-0. Met zo weinig mogelijk gedachten in haar hoofd ging ze de 3-de game in. Ze werkte hard en kwam terug tot 2-2 in games. De vijfde game was spannend en er ontspon zich een verbeten strijd om de winst. Met 9-6 stapte Argyle voor deze keer als winnaar van de baan.
 
De mannen moesten opnieuw zonder Tommy Berden aantreden. Dit betekende weer een dubbel programma voor Bastiaan Meulenbelt. Zijn eerste wedstrijd was tegen Stephan Coppinger en na een eerste game van 23 min en een 6-9 nederlaag, was het beste van het spel eraf. Bastiaan werkte hard maar had geen kans en verloor met 3-0. Tom Hoevenaars moest wederom aantreden tegen Mike Toottill. Hij speelde een stuk beter dan zijn vorige wedstrijd. Maar Toottill was wederom de sterkste.
 
Dylan speelde tegen de Zuid Afrikaanse captain Rodney Durbach. Hij kon het tempo aanvankelijk goed volgen. De eerste twee games waren ver uit de beste van deze test serie tot nu toe. Daarna was de koek op en de derde game slechts een formaliteit.
 
De tussenstand was nu 4-3 in het voordeel van Zuid Afrika. Bastiaan Meulenbelt moest nog aantreden voor zijn jeugdwedstrijd tegen de nr. 4 van Zuid Afrika < 19. Duidelijk vermoeid van zijn eerste wedstrijd begon Bastiaan een beetje nonchalant te spelen. Vervolgens verloor hij de grip op de partij, en restte hem niets anders dan hard te werken. Dit bracht na 81 min. Een verdiende 3-2 op het scorebord.
 
Eindstand Zuid Afrika- Nederland 4-4
 
Zondag 13 augustus 2006
Vandaag is het een reisdag. Deze ochtend zijn we tegen de middag vertrokken naar het vliegveld van P.E. Gisteravond hebben we nog een gezellige bijeenkomst gehad met de beide teams en de organisatie. Ook deze keer was alles weer tot in de puntjes verzorgd. Opvallend is toch wel de waardering die we allemaal krijgen bij het bezoeken van de steden uit de testseries. Ook nu weer is er veel aan gedaan om het ons naar de zin te maken.
 
Op dit moment vliegen we richting Kaapstad. Morgen wacht ons daar test nr. 4. Er zijn nog kansen om de totale winst mee naar huis te nemen. Er zijn wat nieuwe spelers die de gasten zullen gaan opstellen. We zullen zien. Als we aankomen in Kaapstad gaan de coaches nog een clinic geven. Deze opzet slaat super aan. Een prima manier om Squash te promoten, en de toeschouwers kennis te laten maken met Topsquash.

Op 10 km hoogte op weg naar een nieuwe challenge…………

Port Elisabeth Casino