Play Off Beker Finale 2006

Aanstaande zaterdag wordt in Zwolle de 11e editie van de Beker Play Off gehouden.Het zal de laatste keer zijn dat het in deze vorm zal worden georganiseerd. Volgend seizoen zal de bekercompetitie verweven zijn met  reguliere competitie en zal het net als bij andere sporten een “knock out” systeem kennen tot er vier teams per categorie over zijn. Deze spelen dan weer op een zaterdag een play off competitie. Belangrijk verschil is dat je beker speelt met je normale competitieteam.

Historie Bekerkampioenen

Jaar

Categorie Elite

 Categorie B

Categorie C

1996

 Centre Court

 -

 -

1997

 Impuls Weert

 -

 -

1998

 Dicky Squash

 -

 -

1999

 De 'T' Tilburg

 De 'T' Tilburg

 -

2000

 Wellness Harderwijk

 Jordan Squash

 -

2001

 Wellness Harderwijk

 Wellness Harderwijk

 -

2002

 Wellness Harderwijk

 Squash Utrecht

 -

2003

 Squash Utrecht

 Centre Court

 Esa-Estec

2004

 Squash Apeldoorn

 Wellness Harderwijk

 Squash Hillegom

2005

 R&S/Squash Zwolle

 R&S/Squash Zwolle

 De Wadden

2006

Een laatste kans dus voor de geplaatste teams. De eerste editie bij de Elite categorie is gewonnen door Centre Court in 1996. De huidige bekerkampioen is R&S Zwolle, tegenwoordig spelend onder de naam REMOTE Zwolle. Bij de B categorie is Zwolle 2 eveneens bekerhouder en bij de Categorie C is dat de Wadden. Zowel Zwolle 2 als de Wadden kunnen hun titels niet prolongeren, omdat zij zich niet hebben geplaatst.

De geplaatste teams zijn : 

Elite Cup

B - categorie

C - categorie

·         REMOTE Zwolle

·         Squash Utrecht

·         Victoria Squash

·         Squash Beverwijk

·         Squash Utrecht 2

·         Squash Hillegom 1

·         Dekker Warmond 1

·         Squashoorn 1

·         REMOTE Zwolle 3

·         Kampong 1

·         Squash Beverwijk 2

·         Victoria Squash 3

Bij de B en C categorie is het lastig om een prognose te geven wie er gaat winnen. Utrecht 2 is altijd sterk en stond de afgelopen jaren vaak in de finale. Bij de Elite cup zijn er duidelijk drie kanshebbers. Remote Zwolle, Victoria en Utrecht. De teams zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd. Victoria en Utrecht treffen elkaar al in de halve finale en dat kan een voordeel zijn voor de Zwolse formatie. Remote Zwolle heeft in Lucas Buit en Dagmar Vermeulen zijn belangrijkste troeven. Victoria zet daar tegenover Rene Mijs en Milja Dorenbos en Utrecht heeft Jay Francis en Nicole van den Boogaard. De vorm van de dag zal doorslaggevend zijn.

Tijdschema :
C-teams beginnen om 10.00 uur
B-Teams beginnen om 10.30 uur
Elite teams beginnen om 12.30 uur

De prijsuitreiking zal direct na de finale van de Elite teams plaatsvinden.De verwachting is dat het rond 19.00 uur zal zijn.