Mariëlle Van der Woerdt en Marcus Hilpert 1e Nationale Kampioenen Racketlon 2006 Zoetermeer 

Bij de deze week gehouden NK Racketlon (tafeltennis, badminton, squash en tennis als één sport) in Zoetermeer zijn Mariëlle van der Woerdt en Marcus Hilpert Nederlands kampioen geworden. Door een uniek samenwerkingsverband van de vier racketsportbonden en de racket4s toernooi organisatie in het kader van de nationale sportweek waren de beste allrounders uit de vier takken van sport op dit toernooi aanwezig.

In een sterk deelnemersveld met onder andere Joyce Crouse, Anita van Dijk, Annelize Naudé en Milja Doorenbos, heeft Mariëlle van der Woerdt haar favorietenrol nipt waar gemaakt. In de finale versloeg racketloninternational Mariëlle van der Woerdt (wr 35) met slechts 3 punten verschil de Nederlandse squashtopper Milja Doorenbos. Badmintonster Joyce Crouse won de strijd om de derde plaats tegen Van Dijk.

Mariëlle van der Woerdt – Milja Doorenbos : Tafeltennis: 9-11, Badminton 11-2, Squash 3-11, Tennis 11-7, +3.

Bij de heren speelden de buitengewoon goede allrounders en tennisspecialisten Marcus Hilpert, Fernon Wibier en Bart Beks een hoofdrol in het eindklassement. Bart Beks die naast zijn tennisprofcarrière inmiddels ook uitkomt in het internationale racketloncircuit (wr 84), werd verrassend in de halve finale uitgeschakeld door nieuwkomer Marcus Hilpert. De nummer 10 van de nationale tennisranglijst die het komende jaar in de eredivisie uitkomt voor Victoria uit Rotterdam, versloeg in de finale met overmacht Fernon Wibier. Bart Beks legde overtuigend beslag op de derde plaats, door van badmintonner Remi van Gent te winnen.

Marcus Hilpert - Fernon Wibier : Tafeltennis 11-8, Badminton 11-5, Squash 11-2, Tennis12-10, +20

Eind mei worden de Wereldkampioenschappen Racketlon gespeeld in België. Aan dit toernooi zal ook Nederland deelnemen zowel in het landentoernooi als in het individuele toernooi. Voor meer informatie over Racketlon kijk op http://www.racketlon.nl of http://www.racketlon.com of http://www.racketlon.be