SCHEVENINGEN, 7 april 2006 - Sporters die een maatschappelijke carrière nastreven hebben er sinds kort een hulmiddel bij: www.sportersvacaturebank.nl. Voormalig profvoetballerErik Tammer en zijn zakenpartner Xander Czaikowski zijn initiatiefnemers van de site waar sporter en werkgever elkaar kunnen ontmoeten, in de breedste zin van het woord. Want naast een vacaturebank gaat Tammer ook een database voor sportclubs en
-verenigingen opzetten die op zoek zijn naar (vrijwilligers)ondersteuning.

Sport en arbeidsmarkt
Dat sport en de arbeidsmarkt hand in hand gaan, is voor Tammer een gegeven: “Je hoort steeds meer dat managers van bedrijven op zoek zijn naar mensen met een sportcarrière. Een sporter als werknemer heeft ook bepaalde voordelen. Sporters werken goed in teamverband, bezitten een ijzeren discipline en weten wat het is om ambities na te streven. Ze zijn gelouterd in het omgaan met tegenslagen en doorgaans fit en gezond. De werkgeversbranche zoekt wel, maar weet ze niet vinden. Sporters willen graag, maar kunnen nergens terecht. Om die twee bijeen te brengen, is onze site opgezet.

Werk, studiebegeleiding en vrijwilligers
Het basisidee achter de sportersvacaturebank is gelijk aan dat van andere vacaturesites: sporters plaatsen hun cv en werkgevers zetten hun vacatures op de site. Tammer wil echter meer: “Wat te denken van een sporter uit het oosten van het land die naar de Randstad verhuist en derhalve ook daar een baan zoekt. Maar ook andersom. Sporters die met hun baan naar een nieuwe regio verhuizen, kunnen we helpen met het vinden van een geschikte vereniging en ondersteunen bij bijvoorbeeld contractbesprekingen. Ook studiebegeleiding en ondersteuning bij het vinden van een geschikte opleiding komen bij ons in het pakket. Verder gaan we een database opbouwen voor sportclubs en -verenigingen, die op zoek zijn naar geschikte ondersteuning. Dat kan uiteenlopen van terreinknechten tot coaches en van barpersoneel tot jeugdtrainers. Het vrijwilligersleger, waarop veel amateurclubs zijn gebouwd, begint steeds kleiner te worden.”

Geld voor de sportclub
De site biedt de (amateur)sportverenigingen ook nog de mogelijkheid geld te verdienen. “Sporters kunnen hun cv gratis plaatsen, bedrijven betalen een bedrag voor het plaatsen van hun vacature. Veel (amateur)sportverenigingen hebben een waslijst aan sponsors, businessclubleden en bedrijven achter zich staan, die op zoek zijn naar geschikt personeel in of uit de sportwereld. Als zij hun vacature op onze site plaatsen, gaat twintig procent van het bedrag dat door deze bedrijven wordt besteed naar de sportclub.”, aldus Tammer.

Bron: Sp!ts