De Nederlandse squasheredivisie bij de mannen gaat volgende week woensdag een spannende apotheose tegemoet. Ook in de dertiende en voorlaatste speelronde vielen er geen definitieve beslissingen. Severijnse / Squash Beverwijk deed, ondanks de 6-9 nederlaag bij Didacticum / Victoria Squash, de beste zaken in de strijd om de Play-Offs. De Noord-Hollandse formatie steeg, door de duidelijke nederlaag van Isostar / Sports World tegen koploper Reewoud / Squash Apeldoorn (2-12), naar positie drie. Met de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Centre Court, Stichts Handelshuis in het verschiet lijkt de ploeg uit Beverwijk het afsluitende toetje niet meer te kunnen ontlopen. De strijd om de vierde plaats is daarentegen verre van beslist.

De Nederlandse squasheredivisie bij de mannen gaat volgende week woensdag een spannende apotheose tegemoet. Ook in de dertiende en voorlaatste speelronde vielen er geen definitieve beslissingen. Severijnse / Squash Beverwijk deed, ondanks de 6-9 nederlaag bij Didacticum / Victoria Squash, de beste zaken in de strijd om de Play-Offs. De Noord-Hollandse formatie steeg, door de duidelijke nederlaag van Isostar / Sports World tegen koploper Reewoud / Squash Apeldoorn (2-12), naar positie drie. Met de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Centre Court, Stichts Handelshuis in het verschiet lijkt de ploeg uit Beverwijk het afsluitende toetje niet meer te kunnen ontlopen. De strijd om de vierde plaats is daarentegen verre van beslist. Maar liefst drie teams maken aanspraken op het laatste felbegeerde ticket voor de Play-Offs. Isostar / Sports World staat er het beste voor met 91 punten, maar de Amsterdammers voelen de hete adem in hun nek van ‘Meersquash (88), dat gisterenavond met 12-0 won van Centre Court, Stichts Handelshuis, en HSRC De Diepput (86). De Hagenaars gingen met 10-4 onderuit bij Hemubo / Squash Almere, dat alleen theoretisch nog een kans heeft om in de eredivisie te blijven. De Almeerders moeten dan zelf 12 punten halen tegen ‘Meersquash en de naaste concurrent HSRC De Diepput mag dan geen enkele game winnen op bezoek bij Reewoud / Squash Apeldoorn.

In de damescompetitie waren de kaarten al geschud. De laatste speelronde in het reguliere seizoen leverde gisteren geen verrassingen op. Lijstaanvoerder Hero Detachering / Amstelpark Squash won eenvoudig van ORBI Coaching / ‘Meersquash (12-4), die ze op zaterdag 24 mei weer tegen komen in de halve finale van de Play-Offs. Hemubo / Squash Almere veegde in Wijk bij Duurstede de vloer aan met Centre Court, Stichts Handelshuis (15-1), waardoor het de tweede plaats voor zich opeiste. Regerend landskampioen All-in-Solo / Victoria Squash is daardoor de tegenstander van de Almeerders in het finaleweekend. Eurosafesolutions / Squash Zwolle was in de laatste wedstrijd van de avond te sterk voor Wemekamp Rietdekkers Markelo / Squash Apeldoorn (15-2), dat daardoor definitief degradeerde naar de eerste divisie.


Uitslagen heren

Hemubo / Squash Almere vs. HSRC De Diepput                                                   10-4
Didacticum / Victoria Squash vs. Severijnse / Squash Beverwijk                          9-6
Centre Court, Stichts Handelshuis vs. ‘Meersquash                                              0-12
Isostar / Sports World vs. Reewoud / Squash Apeldoorn                                      2-12

 
Stand (per 9 april 2008)
    Punten
1 Reewoud / Squash Apeldoorn 13 135  
2 Didacticum / Victoria Squash 13 123  
3 Severijnse / Squash Beverwijk 13 92  
4 Isostar / Sports World 13 91  
5 ‘Meersquash 13 88  
6 HSRC De Diepput 13 86  
7 Hemubo / Squash Almere 13 74  
8 Centre Court, Stichts Handelshuis 13 21  

Uitslagen dames

Hero Detachering / Amstelpark Squash vs. ORBI Coaching / ‘Meersquash                                              12-4
Centre Court, Stichts Handelshuis vs. Hemubo / Squash Almere                                                               1-15
Eurosafesolutions / Squash Zwolle vs. Wemekamp Rietdekkers Markelo / Squash Apeldoorn           15-2

Stand (per 9 april 2008)
   

Punten

   
1 Hero Detachering / Amstelpark Squash 12 150      
2 Hemubo / Squash Almere 12 141      
3 All-in-Solo / Victoria Squash 12 135      
4 ORBI Coaching / 'MeerSquash 12 98      
5 Eurosafesolutions / Squash Zwolle 12 80      
6 Centre Court, Stichts Handelshuis 12 58      
7 Wemekamp Rietdekkers Markelo / Squash Apeldoorn 12 44