De dertiende speelronde in de dameseredivisie levert een absolute kraker op. De nummer twee van de competitie, Hemubo / Squash Almere, moet het dan in eigen huis opnemen tegen de koploper Hero Detachering / Amstelpark Squash. Het onderlinge verschil op de ranglijst bedraagt, met nog 2 speelronden te gaan, één schamel puntje. Komende woensdag (2 april) strijden beide teams vermoedelijk dan ook op het Fanny Blankers Koen Sportpark in Almere voor de titel in het reguliere seizoen, met als extra inzet het ontlopen van de regerend landskampioen All-in-Solo / Victoria Squash in de halve finales van de Play-Offs. Beide grootmachten treden volgende week aan met hun kopvrouwen, waardoor Squash Almere het decor is van de clash tussen de nummer 1 van de wereld en de regerend wereldkampioene. Of te wel Nicol David uit Maleisië (Hero Detachering / Amstelpark) tegen de Australische Rachael Grinham (Hemubo / Squash Almere). Een schitterend affiche, wat veel toeschouwers verdient. De dertiende speelronde in de dameseredivisie levert een absolute kraker op. De nummer twee van de competitie, Hemubo / Squash Almere, moet het dan in eigen huis opnemen tegen de koploper Hero Detachering / Amstelpark Squash. Het onderlinge verschil op de ranglijst bedraagt, met nog 2 speelronden te gaan, één schamel puntje. Komende woensdag (2 april) strijden beide teams vermoedelijk dan ook op het Fanny Blankers Koen Sportpark in Almere voor de titel in het reguliere seizoen, met als extra inzet het ontlopen van de regerend landskampioen All-in-Solo / Victoria Squash in de halve finales van de Play-Offs. Beide grootmachten treden volgende week aan met hun kopvrouwen, waardoor Squash Almere het decor is van de clash tussen de nummer 1 van de wereld en de regerend wereldkampioene. Of te wel Nicol David uit Maleisië (Hero Detachering / Amstelpark) tegen de Australische Rachael Grinham (Hemubo / Squash Almere). Een schitterend affiche, wat veel toeschouwers verdient. Ook de Engelse wereldtopper Vicky Botwright komt in actie voor de Almeerse formatie, evenals de twee Nederlandse talenten Milou van der Heijden en Melissa Meulenbelt. De Amsterdammers stellen daar met de Nieuw-Zeelandse Jaclyn Hawkes, Nederlands kampioene Annelize Naudé en de jonge Cigany Sierveld ook een sterk team tegenover. De winnaar van de wedstrijd tussen de twee sterkste teams van Nederland is op voorhand dan ook niet te bepalen.

Onderin de eredivisie bij de dames is het ook spannend. Hekkensluiter Wemekamp Rietdekkers Markelo / Squash Apeldoorn heeft een achterstand van 10 punten op Centre Court, Stichts Handelshuis en beide ploegen nemen het in de één na laatste speelronde tegen elkaar op. De thuisploeg uit Apeldoorn moet het vanwege een WISPA toernooi in Montreal (Canada) opnemen zonder haar toppers Madeline Perry en Karen Kronemeyer en dat gemis lijkt zich uit te gaan betalen in de strijd om degradatie. De laatste wedstrijd van de woensdagavond is een formaliteit. Eurosafesolutions / Squash Zwolle zal in de thuiswedstrijd tegen All-in-Solo / Victoria Squash weinig illusies hebben om de punten in eigen huis te houden. Daarvoor is de breedte van de selectie van de titelhouder simpelweg te sterk.

Ook in de herencompetitie is het meer dan spannend. De puntentelling, een punt voor elke game die gewonnen wordt plus drie bonuspunten voor het team dat uiteindelijk de wedstrijd wint, zorgt ervoor dat alle teams de laatste drie wedstrijden nog ergens om strijden. Behalve Centre Court, Stichts Handelshuis dan, want de promovendus zal komende woensdag officieel degraderen naar de eerste divisie. Voor de overige zeven ploegen staat er ook in de twaalfde speelronde weer veel op het spel. Isostar / Sports World heeft op papier de makkelijkste wedstrijd. Zij spelen thuis tegen de rodelantaarndrager uit Wijk bij Duurstede en het moet raar lopen als de Amsterdammers niet met het maximale aantal punten aan de haal gaan.

Net als de dames, spelen ook de heren van Hemubo / Squash Almere woensdagavond een thuiswedstrijd. De Almeerders hebben punten nodig om kans te blijven houden op lijfsbehoud in de eredivisie, maar kijkend naar de opstelling waarmee Squash Apeldoorn naar de polder afreist, ziet het er niet naar uit dat Hemubo / Squash Almere veel punten zal overhouden aan de ontmoeting tegen de koploper. Met James Willstrop en Borja Golan beschikt de ploeg van teammanager Tatu Murronmaa, die woensdag zelf op positie drie speelt, over twee absolute wereldtoppers. Door de afwezigheid van kopmannen Dylan Bennett (Brazilië), Bradley Hindle (Canada) en Campbell Grayson (Engeland) zal Natalie Grinham haar opwachting maken in de hereneredivisie. De nummer twee van de wereld kwam in de openingswedstrijd van de herencompetitie al in actie en zal nu voor de tweede keer dit seizoen op positie drie aantreden. Niels Hoevenaars en Bastiaan Meulenbelt completeren het Almeerse trio.

In de strijd om degradatie lijkt HSRC De Diepput goede zaken te doen. De Hagenaars spelen thuis tegen Severijnse / Squash Beverwijk in hun sterkste opstelling, dus met Laurens Jan Anjema, Martin Knight en Piedro Schweertman en lijken daarmee duidelijk te sterk voor Severijnse / Squash Beverwijk, dat met Renan Lavigne, Gabor Marges en Roberto Kalshoven naar Den Haag afreist. Squashweb verwacht dan ook een maximale zege voor de ploeg van teammanager Fons Pasteur. 

Ook bij de laatste wedstrijd van de avond, tussen 'Meersquash en Didacticum / Victoria Squash, staat genoeg op het spel. En dan in het bijzonder voor de thuisploeg, die strijdt voor lijfsbehoud. De Rotterdammers reizen zonder sterspeler Stewart Boswell af naar Hoofddorp. De Australiër, die ruim twee jaar aan de kant stond met een rugblessure, raakte twee dagen geleden weer geblesseerd aan dezelfde rug en staat de komende maanden opnieuw buitenspel. Het is zelfs maar de vraag of Boswell überhaupt ooit nog in actie komt. Feit is wel dat 'Meersquash hierdoor een uitgelezen mogelijkheid krijgt om zich veilig te spelen, Ondanks het feit dat Didacticum / Victoria Squash aantreedt met baltovenaar Karim Darwish, de mondiale nummer acht, heeft 'Meersquash met Chris Ryder, Jonathon Harford en Frank Hartkoren in de gelederen de meeste kans op een overwinning.


Vermoedelijke opstellingen (heren)

Hemubo / Squash Almere vs. Reewoud / Squash Apeldoorn
Niels Hoevenaars vs. James Willstrop (Eng)
Bastiaan Meulenbelt vs. Borja Golan (Spa)
Natalie Grinham vs. Tatu Murronmaa (Fin)

‘Meersquash vs. Didacticum / Victoria Squash
Chris Ryder (Eng) vs. Karim Darwish (Egy)
Jonathon Harford (Eng) vs. Steve Cooke (Eng)
Frank Hartkoren vs. Tomas de Paauw

Isostar / Sports World vs. Centre Court, Stichts Handelshuis
Lucas Buit vs. Marius Wolke
Martijn Kock vs. Yoni Ellous
Jurriaan van de Berg vs. Paul-Anton Hoogendoorn

HSRC De Diepput vs. Severijnse / Squash Beverwijk
Laurens Jan Anjema vs. Renan Lavigne (Fra)
Martin Knight (Nzl) vs. Davide Bianchetti (Ita)
Piedro Schweertman vs. Roberto Kalshoven

 
Stand (per 31 maart 2008) Punten
1 Didacticum / Victoria Squash 111 (11)    
2 Reewoud / Squash Apeldoorn 111 (11)    
3 Severijnse / Squash Beverwijk 84 (11)    
4 Isostar / Sports World 77 (11)    
5 HSRC De Diepput 70 (11)    
6 MeerSquash 67 (11)    
7 Hemubo / Squash Almere 63 (11)    
8 Centre Court, Stichts Handelshuis 20 (11)    



Vermoedelijke opstellingen (dames)

Hemubo / Squash Almere vs. Hero Detachering / Amstelpark Squash
Rachael Grinham (Aus) vs. Nicol David (Mal)
Vicky Botwright (Eng) vs. Jaclyn Hawkes (Nzl)
Milou van der Heijden vs. Annelize Naudé
Melissa Meulenbelt vs. Cigany Sierveld

Wemekamp Rietdekkers Markelo / Squash Apeldoorn vs. Centre Court, Stichts Handelshuis
Elise Ng (Hkg) vs. Saskia Kuijer
Lisa Kho vs. Anne Jongerden
Lisette Eschweiler vs. Esther Jongerden
Gabri Jourdin vs. Sandra Koning

Eurosafesolutions / Squash Zwolle vs. All-in-Solo / Victoria Squash
Dagmar Vermeulen vs. Jenny Duncalf (Eng)
Natasja Buisman vs. Milja Dorenbos
Monica Gunther vs. Marion Dingemans
Wendy Gunter vs. Tessa ter Sluis

Stand (per 31 maart 2008)  Punten
1 Hero Detachering / Amstelpark Squash   123 (10)    
2 Hemubo / Squash Almere   122 (10)    
3 All-in-Solo / Victoria Squash   120 (11)    
4 ORBI Coaching / 'MeerSquash   94 (11)    
5 Eurosafesolutions / Squash Zwolle   64 (10)    
6 Centre Court, Stichts Handelshuis   45 (10)    
7 Wemekamp Rietdekkers Markelo / Squash Apeldoorn   35 (10)