laurens_jan_anjema_11273.jpgMet nog vier speelronden te gaan in de hereneredivisie is het tijd voor Squashweb om de balans op te maken. De twee grote titelkandidaten (Reewoud / Squash Apeldoorn en Didacticum / Victoria Squash) gaan gezamenlijk fier aan de leiding en beide teams zijn daardoor vrijwel zeker van deelname aan de Play-Offs. Het moet dan ook raar lopen als de officiële bevestiging van dit gegeven niet a.s. woensdag zal volgen. Aan de onderkant van de eredivisie valt dan ook zo goed als zeker het doek voor Centre Court, Stichts Handelshuis. De promovendus heeft een achterstand van 41 punten op de nummer zeven (Hemubo / Squash Almere) en kan dit verschil alleen theoretisch nog goed maken. Met nog vier speelronden te gaan in de hereneredivisie is het tijd voor Squashweb om de balans op te maken. De twee grote titelkandidaten (Reewoud / Squash Apeldoorn en Didacticum / Victoria Squash) gaan gezamenlijk fier aan de leiding en beide teams zijn daardoor vrijwel zeker van deelname aan de Play-Offs. Het moet dan ook raar lopen als de officiële bevestiging van dit gegeven niet a.s. woensdag zal volgen. Aan de onderkant van de eredivisie valt dan ook zo goed als zeker het doek voor Centre Court, Stichts Handelshuis. De promovendus heeft een achterstand van 41 punten op de nummer zeven (Hemubo / Squash Almere) en kan dit verschil alleen theoretisch nog goed maken.

De echte spanning in de hoogste squashcompetitie bij de mannen zit hem in de plaatsen drie tot en met zeven. Het verschil tussen de vijf ploegen die strijden om twee Play-Offs plekken, en om niet te degraderen, is miniem. De nummer drie (Severijnse / Squash Beverwijk) staat slechts 13 punten voor op de nummer zeven (Hemubo / Squash Almere), waardoor alles dus nog mogelijk is. En dat is mooi, want het levert continu strijd op het hoogste niveau op. Kijkend naar de opstellingen ziet het er naar uit dat HSRC De Diepput (6e) en Severijnse / Squash Beverwijk (3e) in de elfde speelronde de beste zaken gaan doen. De ploeg uit Den Haag neemt het, met drievoudig Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema in de gelederen, in Amsterdam op tegen Isostar / Sports World. In de geheel Nederlandse ontmoeting voorspelt Squashweb een 3-9 overwinning voor de gasten. Ook Severijnse / Squash Beverwijk lijkt in de thuiswedstrijd tegen ‘Meersquash op een zege af te stevenen. Maar de bezoekers uit Hoofddorp beschikken op positie één over een zwaar ondergewaardeerde kracht in de persoon van Stephen Coppinger. Deze Zuid-Afrikaan moet in staat geacht worden om de Engelse wereldtopper Jonathan Kemp het leven meer dan zuur te maken, dus een zege voor de thuisploeg staat niet bij voorbaat vast. Toch denkt Squashweb dat de ploeg uit Beverwijk voor eigen publiek de winst naar zich toe zal trekken: 9-4.

Hemubo / Squash Almere moet uit tegen de gedeelde koploper Didacticum / Victoria Squash hopen op een wonder. De Rotterdammers treden op hun sponsoravond aan in een sterke opstelling, met Peter Barker, Stewart Boswell en Rene Mijs, waar de Almeerders op papier niet tegen op lijken te kunnen. Het zal dan ook punten sprokkelen worden voor Hemubo / Squash Almere. De Squashweb prognose: 12-2 voor de titelfavoriet. De laatste herenwedstrijd die woensdagavond op het programma staat, tussen Centre Court, Stichts Handelshuis en Reewoud / Squash Apeldoorn, zal volgens Squashweb eenvoudig gewonnen worden door de bezoekers. De verwachting is dat de bezoekers met een maximale zege (0-12) terug reizen naar Apeldoorn.

Bij de dames staat er een absolute kraker op het programma. Landskampioen All-in-Solo / Victoria Squash ontvangt in eigen huis de grote favoriet voor de titel Hemubo / Squash Almere. En met de aanwezigheid van maar liefst zeven speelsters uit de top 24 van de wereld, en het Nederlandse toptalent Milou van der Heijden, kan Rotterdam zich gaan opmaken voor topsquash op het allerhoogste niveau. Hemubo / Squash Almere speelt weliswaar zonder kopvrouw Natalie Grinham, die herstelt van een enkelblessure, maar met haar oudere zus Rachael, de Engelse nummer zes van de wereld Vicky Botwright en de Britse kampioene Alison Waters beschikt de Almeerse formatie nog over voldoende kwaliteit. De vraag is echter of het genoeg is om de thuisploeg te verslaan. Op positie vier is All-in-Solo / Victoria Squash zeer waarschijnlijk te sterk en ook op de drie overige posities zijn ze met respectievelijk Jenny Duncalf (Engeland), Vanessa Atkinson en Kasey Brown (Australië) verre van kansloos. Squashweb verwacht dan ook een spannende wedstrijd, waarbij Hemubo / Squash Almere als winnaar uit de bus gaat komen.

Bij de twee overige dameswedstrijden (Eurosafesolutions / Squash Zwolle vs. Centre Court, Stichts Handelshuis en ORBI Coaching / ‘Meersquash vs. Wemekamp Rietdekkers Markelo / Squash Apeldoorn) voorspelt Squashweb een overwinning voor de thuisploeg. De Zwollenaren moeten ruim winnen om de hoop op deelname aan de Play-Offs levend te houden en lijken te sterk te zijn voor de ploeg uit Wijk bij Duurstede. En hoewel de Apeldoornse dames met wereldtopper Madeline Perry naar Hoofddorp afreizen, ziet Squashweb in haar glazen bol toch een zege voor de thuisploeg weggelegd.

Had Squashweb gelijk? En wie heeft de beste zaken gedaan in de eredivisie? Dat en meer lees je donderdagochtend…


Vermoedelijke opstellingen heren

Didacticum / Victoria Squash vs. Hemubo / Squash Almere
Peter Barker (Eng) vs. Dylan Bennett
Stewart Boswell (Aus) vs. Campbell Grayson (Nzl)
Rene Mijs vs. Wim van Asten (Bel)

Centre Court, Stichts Handelshuis vs. Reewoud / Squash Apeldoorn
Marius Wolke vs. Tom Hoevenaars
Yoni Ellous vs. Michael Fiteni (Mal)
Paul-Anton Hoogendoorn vs. Tatu Murronmaa (Fin)

Severijnse / Squash Beverwijk vs. ‘Meersquash
Jonathan Kemp (Eng) vs. Stephen Coppinger (Z-Afr)
Gilly Lane (VS) vs. Jamie Haycocks (Eng)
Roberto Kalshoven vs. Bart Ravelli

Isostar / Sports World vs. HSRC De Diepput
Lucas Buit vs. Laurens Jan Anjema
Sander Kock vs. Piedro Schweertman
Martijn Kock vs. Rombert Anjema


Vermoedelijke opstellingen dames

All-in-Solo / Victoria Squash vs. Hemubo / Squash Almere
Jenny Duncalf (Eng) vs. Rachael Grinham (Aus)
Vanessa Atkinson vs. Vicky Botwright (Eng)
Kasey Brown (Aus) vs. Alison Waters (Eng)
Dominique Lloyd-Walter (Eng) vs. Milou van der Heijden

Eurosafesolutions / Squash Zwolle vs. Centre Court, Stichts Handelshuis
Katrin Rohrmuller (Dui) vs. Saskia Kuijer
Dagmar Vermeulen vs. Anne Jongerden
Natasja Buisman vs. Esther Jongerden
Monica Gunther vs. Sandra Koning

ORBI Coaching / ‘Meersquash vs. Wemekamp Rietdekkers Markelo / Squash Apeldoorn
Lauren Briggs (Eng) vs. Madeline Perry (Ier)
Lauren Siddall (Eng) vs. Lisa Kho
Manon Butterlin vs. Lisette Eschweiler
Kid de Winter vs. Gabri Jourdin