A.s. woensdag is het weer zover. Dan nemen de verschillende teams uit de hoogste divisie in Nederland het weer tegen elkaar op in de squasheredivisie. En het belooft voor de zoveelste keer dit seizoen een spannende avond te worden. Althans bij de heren. Bij de vrouwen is er een stuk minder vuurwerk te verwachten. De uitkomst van de drie op het programma staande dameswedstrijden, staan eigenlijk bij voorbaat al vast. Met onze voorspelling dat de drie titelkandidaten in de damescompetitie - Hemubo / Squash Almere, Hero Detachering / Amstelpark Squash en All-in-Solo / Victoria Squash - ook woensdag hun wedstrijd gaan winnen, zullen we weinig mensen tegen de borst stuiten.

A.s. woensdag is het weer zover. Dan nemen de verschillende teams uit de hoogste divisie in Nederland het weer tegen elkaar op in de squasheredivisie. En het belooft voor de zoveelste keer dit seizoen een spannende avond te worden. Althans bij de heren. Bij de vrouwen is er een stuk minder vuurwerk te verwachten. De uitkomst van de drie op het programma staande dameswedstrijden, staan eigenlijk bij voorbaat al vast. Met onze voorspelling dat de drie titelkandidaten in de damescompetitie (Hemubo / Squash Almere, Hero Detachering / Amstelpark Squash en All-in-Solo / Victoria Squash) ook woensdag hun wedstrijd gaan winnen, zullen we weinig mensen tegen de borst stuiten.

Bij de heren is er echter wel sprake van een ongekend spannende (tiende) speelronde. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg begint de druk toe te nemen bij de teams die in de competitie de plekken drie tot en met zeven bezetten. Het verschil in punten tussen de teams onderling is gering - de nummer drie Isostar / Squash World heeft slechts een voorsprong van 21 punten op de nummer zeven HSRC De Diepput - en ook qua opstellingen doen de teams weinig voor elkaar onder. Vanwege de kleine krachtsverschillen is het elke week maar weer de vraag wie de beste zaken doet voor de nationale ranglijst. Normaal gesproken hoort alle aandacht uit te gaan naar de topper tussen koploper Reewoud / Squash Apeldoorn en Didacticum / Victoria Squash, maar omdat beide teams al een straatlengte voorstaan op de overige teams is de kraker een stuk minder interessant. Toch is een tripje naar Apeldoorn geen slechte keuze voor de squashliefhebber. Vooral de partij tussen de beide nummers één, Borja Golan uit Spanje en de Egyptische baltovenaar Karim Darwish, is het autoritje meer dan waard. De echte spanning vindt echter plaats bij de wedstrijden Hemubo / Squash Almere tegen Severijnse / Squash Beverwijk en ‘Meersquash vs. Isostar / Squash World. De winnaars van deze partijen doen goede zaken in de strijd om de vier Play-Offs plekken, de verliezers moeten serieus rekening gaan houden met degradatie. Kortom: meer dan genoeg ingrediënten om ergens in het land een wedstrijd te gaan bekijken!


Vermoedelijke opstellingen (heren)

Hemubo / Squash Almere vs. Severijnse / Squash Beverwijk
Dylan Bennett vs. Davide Bianchetti (Ita)
Bradley Hindle (Aus) vs. Jonathan Kemp (Eng)
Campbell Grayson (Nzl) vs. Roberto Kalshoven

‘Meersquash vs. Isostar / Squash World
Chris Ryder (Eng) vs. Lucas Buit
Stephen Coppinger (Z-Afr) vs. Sander Kock
Bart Ravelli vs. Martijn Kock

Centre Court, Stichts Handelshuis vs. HSRC De Diepput
Marius Wolke vs. Martin Knight (Nzl)
Yoni Ellous vs. Piedro Schweertman
Paul-Anton Hoogendoorn vs. Rombert Anjema

Reewoud / Squash Apeldoorn vs. Didacticum / Victoria Squash
Borja Golan (Spa) vs. Karim Darwish (Egy)
Tom Hoevenaars vs. Peter Barker (Eng)
Michael Fiteni vs. Rene Mijs


Vermoedelijke opstellingen (dames)

Hemubo / Squash Almere vs. ORBI Coaching / ‘Meersquash
Natalie Grinham vs. Lauren Briggs (Eng)
Vicky Botwright (Eng) vs. Segrun Monsma
Daphne Albada Jelgersma vs. Kid de Winter
Laura Lagerweij vs. Sonja Rhemrev

Centre Court, Stichts Handelshuis vs. All-in-Solo / Victoria Squash
Saskia Kuijer vs. Kasey Brown (Aus)
Anne Jongerden vs. Milja Dorenbos
Esther Jongerden vs. Marion Dingemans
Sandra Koning vs. Tessa ter Sluis

Hero Detachering / Amstelpark Squash vs. Eurosafesolutions / Squash Zwolle
Annelize Naude vs. Dagmar Vermeulen
Aisling Blake (Ier) vs. Natasja Buisman
Bea de Dreu-Spitse vs. Monica Gunther
Cigany Sierveld vs. Wendy Gunther