Hemubo / Squash Almere heeft de inhaalwedstrijd in de nationale squashcompetitie tegen Squash Zwolle met ruime cijfers gewonnen. De Almeerse damesformatie, die een dag eerder verkozen werd tot Sportploeg van het jaar in Almere, verzekerde zich door de 13-3 overwinning op de middenmoter bovendien van de koppositie in de eredivisie. Amstelpark volgt na zes speelronden op een achterstand van 5 punten.


Kopvrouw Natalie Grinham, pas ’s ochtends terug gekomen uit Australië, leek weinig last te hebben van de jetlag. De 29-jarige Australische, de kersverse Sportvrouw van het jaar in Almere, stond slechts 6 punten af aan de Duitse Katrin Rohrmuller: 9-4, 9-0, 9-2. Ook de twee grote Almeerse talenten, Milou van der Heijden en Melissa Meulenbelt, hadden een eenvoudige avond. De 17-jarige van der Heijden klopte Natasja Buisman (9-4, 9-4, 9-1) en de één jaar oudere Meulenbelt versloeg Wendy Gunther met 9-0, 9-6, 9-0. Alleen routinier Daphne Albada Jelgersma ging onderuit namens Hemubo / Squash Almere. Zij verloor in vier games van
Dagmar Vermeulen: 9-3, 2-9, 2-9, 5-9. 

De Almeerse dames spelen 6 februari hun volgende competitiewedstrijd. Dan is Squash Apeldoorn de tegenstander in het squashcentrum op het Fanny Blankers Koen Sportpark. De heren van Hemubo / Squash Almere spelen die avond ook thuis. Zij ontvangen hekkensluiter Centre Court uit Wijk bij Duurstede.